Er det her mobiltelefonens afløser?

Vi vil bruge op til 5000 kr. på Black Friday

(Foto: Un-perfect / Pixabay)

Forud for årets sædvanligvis største udsalgsdag i dansk detail-handel er der åbenbart stor uenighed om, hvordan det vil gå fredag den 24. november.

Forleden dag meldte Dansk Erhverv organisationen ud, at danskerne vil bruge mellem 20 og 25 procent mindre på Black Friday i år.

Nu viser en ny analyse fra den store pris-sammenlignings-side PriceRunner nærmest det modsatte:

Den siger nemlig, at 56 procent af danskerne regner med at købe noget under Black Friday i år. Af dem vil 37 procent vil shoppe mere end sidste år. Kun 10 procent vil handle for færre penge.

 

PriceRunner kan dog mærke en forandring i danskernes adfærd forud for det store udsalgs-brag:

”Forbrugerne ser ud til at være mere forsigtige i ugerne op til Black Friday. Ingen ønsker at betale fuld pris for noget i oktober, når de ved, at produkterne ryger på udsalg nogle uger senere,” siger forbruger-analytiker Katrine Barslev fra PriceRunner.

Hun forventer, at Black Friday igen bliver stor i år. Det viser bl.a. besøgstallene hos PriceRunner, som allerede er større nu end sidste år. 2022 havde ellers et meget prisbevidst efterår.

Siden august er danskernes pris-overvågninger mere end fordoblet. Ligesom sidste år ser de ud til at toppe i november i dagene omkring Black Friday.

Antallet af pris-overvågninger hos PriceRunner fra november 2022 og frem til nu. (Grafik: PriceRunner)

Nok så interessant er, at danskerne i gennemsnit vil bruge flere penge på Black Friday. Det kunne tyde på, at mange har sparet op til det store brag:

Ifølge PriceRunner sagde mere end hver tredje dansker i 2022, at deres beløbs-grænse lå under 1.000 kroner. I år har kun 18 procent sat denne begrænsning.

Langt de fleste vil til gengæld købe for mellem 1.000 og 5.000 kroner under udsalget….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Er det her mobiltelefonens afløser?