Sony har et nyt flagskib klar

Så meget tjener danske kunstnere på Spotify

(Foto: StockSnap / Pixabay)

Med jævne mellemrum hører man brokkerier fra musikere, komponister, tekst-forfattere og pladeseselskaber, at de ikke tjener særlig meget på streaming.

Faktisk er mange artister nødt til at holde mange flere koncerter for at få penge nok i kassen. Afspilninger på folks smartphones giver langt fra så meget som pladesalget i gamle dage.

Verdens og Danmarks største musik streaming platform – Spotify – har nu for første gang afsløret detaljer om den danske streaming-økonomi.

Det sker som led i det ”Loud & Clear” initiativ, som Spotify lancerede i 2021 med det formål at øge gennemsigtigheden i musikbranchen og publicere årlige rapporter om Spotifys udbetalinger af royalties.

Danmark er verdens 20. største musik-marked, og streaming udgør næsten 61 procent af de samlede indtægter i den danske musikverden.

45 procent af lytterne til dansk musik via Spotify bor i udlandet. (Foto: Getty Images / Unsplash+)

Ifølge Johan Seidefors, der er Head of Music Northern Europa hos Spotify, er den danske musik-scene inde i en positiv og kontinuerlig vækst:

”Flere og flere danske artister formår at generere stigende indtægter fra Spotify, og de bliver mere og mere internationale. Næsten halvdelen af de royalties, der blev skabt af danske artister i 2023, kommer fra lyttere uden for Danmark,” siger Seidefors.

Her er nogle af de vigtigste tal om dansk musik og Spotify:

  • I 2023 genererede danske artister over 311 millioner kroner i royalties fra Spotify alene. Det er en stigning på mere end 75 procetr siden 2017.
  • 111 artister genererede hver mere end 500.000 danske kroner fra Spotify i 2023. Dette tal omfatter kun indtægter genereret fra Spotify alene. Indtægterne indbefatter ikke andre streaming-tjenester og registrerede indtægtskilder, koncertbilletter eller merchandise.
  • Antallet af danske artister, der har genereret over 500.000 kroner i royalties fra Spotify alene, er vokset med over 60 procent siden 2018.
  • 38 procent af alle royalties skabt af danske artister på Spotify i 2023 var fra uafhængige artister eller pladeselskaber.
  • Næsten 45 procent af alle royalties genereret af danske artister på Spotify i 2023 kom fra lyttere uden for Danmark….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sony har et nyt flagskib klar