Fem gode råd til din nye mobil

Du sparer 20 pct. på gadges

(Foto: Karolina Grabowska / Pexels)

Årets største udsalgsdag er indledt. Køer er dannet foran butikker med gode tilbud, mens flere webbutikker allerede fra morgenstunden er tæt på overbelastning.

Der er da også mange gode tilbud at finde, hvis forbrugerne passer lidt ekstra på. Der er nemlig stadig risiko for falske webshops – især udenlandske. Op imod 250.000 af dem lokker med ofte ret vilde priser.

Netop priserne skal man passe på. Især, hvis de er helt usædvanligt lave. Så er der desværre ofte tale om falske tilbud, hvor det blot gælder om at trække penge og kreditkort oplysninger ud af naive forbrugere.

Hos Danmarks største pris-sammenlignings-side PriceRunner vurderer man, at der er besparelser på i gennemsnit 21 procent af hente her på Black Friday.

Elektronik som f.eks. smartphones ligger rabatterne typisk på mellem 20 og 24 procent. Møbler er sat ned med 22 procent, mens legetøj kan fås 28 procent billigere.

Pris-vurderingerne bygger på, at PriceRunner har holdt ekstra stærkt øje med priser på 35.000 produkter siden august.

Rigtigt mange bruger Black Friday til at købe julegaverne tidligt. (Foto: Sara Blocksidge / Pixabay)

De fleste pris-nedsættelser er ok og troværdige, men omkring hver fjerde er ”falsk”. Det vil sige, at butikkerne har hævet priserne i ugerne eller månederne op til Black Friday for at få rabatterne til at se større ud.

Ifølge PriceRunner er 25 procent af tilbuddene her på Black Friday ikke helt rene i kanten. På samme tidspunkt sidste år lå procenten lidt lavere – nemlig 23.

Den bedste måde at gennemskue priserne på er ved at sammenligne. Det kan være besværligt og tidskrævende, men kan spare mange ærgrelserne, når man efterfølgende opdager, at produktet slet ikke var så billigt, som man troede ved første indtryk.

Danske forbrugere er da også blevet mere skeptiske. Således svarer hele 61 procent i en analyse, som YouGov har lavet for Pricerunner, at de ikke tror på, at alle tilbuddene på Black Friday er ægte.

PriceRunner har samtidig oplevet, at en fordobling af besøgene på sin hjemmeside mellem klokken 23:45 torsdag aften og klokken 00:01. Mange danskere ville lige tjekke priserne i sidste øjeblik, inden de kastede sig ud i udsalgs-kapløbet.

Reglerne for tvivlsom markedsføring – f.eks. falske tilbud – blev i øvrigt skærpet tidligere år:

Nu skal en vare koste det samme i 30 dage, indne den må kaldes normal-pris og kan sammenlignes med en tilbudspris. Desuden må et tilbud i dag vare i 10 dage og ikke længere i 14 dage….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fem gode råd til din nye mobil