Her er mobilen til finans-jonglører

Vi vil bruge færre penge på Black Friday

(Foto: Max Fischer (Pexels)

Gennem hele 2023 har danskerne holdt igen på forbruget, men det er åbenbart ikke for at spare op til Black Friday den 24. november.

En ny rundspørge fra Dansk Erhverv afslører nemlig, at danskerne vil shoppe for 20 og 25 procent  mindre end sidste år på årets største udsalgsdag.

En stor del af den forventede omsætning på 3,4 milliarder kroner ventes igen at komme fra elektronik – nye tv, nye laptops eller nye hårde hvidevarer.

Alligevel regner de store forhandlere af elektronik og IT med, at pris-konkurrencen bliver ekstra hård om at lokke kunderne til denne Black Friday.

Flere og flere shopper online på Black Friday. (Foto: Getty Images / Unsplash+)

Mere generelt set kunne elektriske løbehjul, tungeskrabere og smykker blive årets hits….

Ifølge Dansk Erhverv vil ikke engang tre af ti danskere købe ind på Black Friday. Mere præcist er det 29 procent, viser analysen, som er foretaget af Norstat.

I 2022 shoppede 36 procent af danskerne på Black Friday, så der er tale om et stort fald.

Især danskere over 30 år vil holde sig tilbage. Kun 23 procent af de mere voksne vil handle ind Black Friday, uanset hvor gode tilbuddene ellers måtte være.

Hvad forventer du at købe på Black Friday i år? (Illustration: Norstat for Dansk Erhverv, oktober 2023)

 

Hos ældre danskere over 60 år vil bare 11 procent hæve tegnebog eller Dankort frem den 24. november, mens de unge mellem 18 og 29 år er meget mere ivrige. Her vil over halvdelen – 54 procent – på udsalg.

Black Friday plejer at kickstarte jule-indkøbene, og det vil også være tilfældet i år. 80 procent af dem, som vil handle på Black Friday, gør det for at købe julegaver.

Lidt over halvdelen – 54 procent – vil shoppe noget til sig selv, mens hver tredje køber ind til et andet medlem af husstanden.

Igen i år gider mange danskere ikke at stille sig i kø på en bidende kold november-dag for at få fat i noget, der er billigt og godt. De køber igen tingene online.

 

Til sidst har online-virksomheden Ønskeskyen leveret en oversigt over, hvilke varetyper som danskerne vil købe på Black Friday.

Ønskeskyen har ønskesedler fra over to millioner mennesker liggende, mens over 100.000 hver dag bruger virksomhedens Gavegenerator til at finde på gaver til sig selv eller andre.

Den nyeste prognose fra Ønskeskyen bygger på indberetninger fra de seneste 14 dage.

Den afslører, at årets hits kan blive alt fra elektriske løbehjul over hoodies tøj til tungeskraberse i rustfrit stål, nye smykker og bøger af Jussi Adler….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Her er mobilen til finans-jonglører