Kinesiske mobil-mærker vinder stærkt frem

Disse øretelefoner har ChatGPT

(Foto: Wooask)

Hvorfor skal det kun være computere og smartphones, der kan kunstig intelligens (AI)?

Ville det ikke være cool, hvis man kunne få intelligensen  endnu tættere på – inde i øret f.eks. Via et sæt trådløse øretelefoner for eksempel.

Apple er formentlig ikke kommet så langt endnu med sine næste AirPods. Heller ikke Samsung, JBL, Jabra osv.

Så skal man i stedet vende blikket mod de nye Wooask Transbuds A8. I design ligner de Apples øretelefon til forveksling, men indendørs er de meget mere avancerede.

(Foto: Wooask)

TransBuds A8 kommer nemlig med OpenAI’s populære ChatGPT chatbot integreret, og den kan f.eks. bruges til at oversætte mellem 147 sprog og dialekter. Vel at mærke i ”real time” og uden brug af en app på mobiltelefonen.

Hvis man vil justere på sine Transbuds A8, behøver man heller ikke at åbne en app på en smartphone.

Øretelefonernes medfølgende bæreæske er forsynet med en lille to-tommers farveskærm, hvor al betjening kan foregå fra.’

Transbuds’ integrerede ChatGPT giver også brugerne adgang til en stemme-assistent, der er meget mere avanceret end Apples Siri, Amazons Alexa eller Googles Assistent.

Her er nogle områder, hvor de nye intelligente øretelefoner kunne være oplagte. (Foto: Wooask)

Man prikker lige med fingeren på øretelefonerne for at åbne ChatGPT. Derefter kan samtalen begynde – eller oversættelsen af f.eks. de udenlandske sætninger, man får sendt ind i sine TransBuds.

Som nævnt behøver man ikke at have en tilhørende app kørende på sin smartphone. Samtidig bliver mobilens batteri ikke drænet af den kunstige intelligens eller mobilnettet blokeret af al den datatrafik.

Meget smart kan TransBuds’ oversættelse af 77 sprog og 70 dialekter foregå begge veje. ChatGPT udnytter nemlig også øretelefonernes indbyggede mikrofoner.

ChatGPT  lytter til ordene fra begge personer i telefon-samtalen og sender den vokale oversættelse direkte ind i øret på begge.

TransBuds betjenes enten ved tryk på selve øretelefonen, gennem vokal samtale med ChatGPT eller på den medfølgende bæreæske med skærm. (Foto: Wooask)

Tilmed kan man bede TransBuds om at lave et transkript eller en opsummering af samtalen, som vil blive vist som tekst på bæreæskens lille skærm.

Her kan teksten også blive gemt eller sendt videre til en pc og en smartphone via Bluetooth eller et USB-C kabel. Til det formål sidder der små knapper på siden af bæreæsken.

TransBuds kan selvfølgelig også bruges til helt almindelig musik, podcasts og telefon-samtaler. Lydkvaliteten skal være helt ok, hævder den kinesiske fabrikant.

Nyheden kommer dog uden den aktive støjreduktion (ANC), som de fleste øretelefoner i de lidt højere prisklasser benytter.

I stedet bruger Wooask noget, de kalder for ENC – Environmental Noise Cancelation. Den skal være lige så effektiv til at filtrere larm bort, når man taler i telefon i støjende omgivelser.

Batteriet i øretelefonerne har kræfter til fem timers oversættelses-arbejde med ChatGPT, inden de skal genoplades.

Husker man at lægge øretelefonerne i den medfølgende bæreæske, når de ikke er i brug, kan spilletiden øges til 35 timer.

Bæreæsken fungerer naturligvis også som oplader, samtidig med at den har betjenings-panelet og 16 GB lagerplads til at lægge f.eks. sine favorit musikfiler. Igen, uden at de skal streames via en mobiltelefon.

Endelig skal jeg nævne, at hver øretelefon indeholder et Qualcomm 3040 chipsæt, der skal holde tidsforsinkelsen under oversættelse nede på under 0,5 sekund.

Man kan enten lade samtale-partnerens oversatte ord blive afspillet i sine TransBuds øretelefoner eller bruge bæreæskens indbyggede højttaler. (Foto: Wooask)

I bæreæsken ligger så gemt en Qualcomm processor med fire kerner, der håndterer ChatGPT og op til 16 sprog off-line. Dem kan man have liggende gemt lokalt. De øvrige skal hentes online.

Jeg behøver vel næppe fortælle, at TransBud A8 virker oplagte for rejsende, studerende, digitale nomader, folk med bopæl i udlandet (”expats”) eller mennesker, der arbejder i multi-kulturelle virksomheder og teams.

Wooask forsøger i øjeblikket med stor succes at hente finansiering til en storproduktion af TransBuds A8 via Crowd Funding på iværksætter platformen Kickstarter.

Her kan interesserede i øjeblikket forudbestille et sæt til en discounted intropris på kun 179 dollars eller ca. 1.260 kroner. Den senere butikspris bliver 299 dollars.

Prisen inkluderer et års brug af ChatGPT. Derefter skal man betale en licens på 10 dollars om måneden eller 40 dollars om året….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kinesiske mobil-mærker vinder stærkt frem