7-Eleven vil have os til at spille Tetris

Reddit vinder frem i Danmark

(Foto: Brett Jordan / Unsplash)

Når man går ud og spørger på gaden, ved alle, hvad Facebook er. Mange ved også, hvad TikTok er på grund af al den ballade om lukning eller tvungent salg, som kommer fra USA.

Endelig er der ganske mange danskere, som nikker genkendende til Instagram og Twitter, der jo nu hedder X.

Sidstnævnte sikkert primært, fordi mange offentlige myndigheder som f.eks. politiet benytter X som kommunikations-kanal. Desuden ejes X af milliardæren Elon Musk, der også er manden bag Tesla elbilerne.

Langt færre nikker genkendende til Reddit, selvom en ny international analyse fra Statista Consumer Insights udnævner Danmark til et af de 10 lande, hvor online mediet anvendes mest.

11 procent af danskerne mellem 18 og 64 år har brugt Reddit i det seneste år. Dermed ligger Danmark kun to procent efter USA, hvor andre analyser siger noget helt andet.

Ifølge Similarweb kommer næsten 49 procent af trafikken på Reddit fra amerikanske brugere, syv procent fra Storbritannien og 6.9 procent fra Canada.

At analytikere ofte er uenige, er der ikke noget nyt i. Det er der til gengæld i Reddits forrygende fremgang i skyggen af de mere kendte Facebook, Instagram, X, TikTok eller Snapchat.

(Infografik: Statista.com)

Det er ikke længe siden, at Reddit slet ikke blev betragtet som et socialt medie. Det var snarere en hjemmeside til nyheder og underholdning, hvor registrerede brugere – såkaldte ”redditors” – uploader indhold i form af links og tekst.

Andre brugere stemmer derefter hvert indlæg ”op” eller ”ned” på en slags rangliste. Den placerer så det pågældende indhold forskelligt højt på Reddits sider.

Indholds-gallerier i Reddit er organiseret i interesse-områder – ”subreddits”. Danmark har f.eks. sit eget subreddit.

Never mind. Reddit er vokset enormt i det seneste år, hvilket for første gang er blevet offentligt bevist forleden dag.

Da offentliggjorte Reddit nemlig sit første kvartals-regnskab, efter at det sociale medie blev børsnoteret i New York i marts.

Antallet af aktive daglige brugere – såkaldte DAUs – er nemlig steget med hele 37 procent til nu 83 millioner. Omsætningen gik samtidig frem med 48 procent til 243 millioner dollars.

Det er bittesmå tal, når man holder dem op imod Metas sociale kæmper som Facebook, Instagram og WhatsApp. Men de vokser slet ikke i samme tempo. Heller ikke TikTok eller X.

Ligesom Facebook blev Reddit i øvrigt opfundet på et amerikansk universitet. Det var i 2005 af Steve Huffman, Alexis Ohanian og Aaron Swartz på University of Virginia….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

7-Eleven vil have os til at spille Tetris