Hvad med en robot som kæledyr?

Er kameraer ved at uddø?

(Foto: Michael Henry / Unsplash)

“Skat, har du husket at pakke kameraet med?” Dette eller lignende spørgsmål til blandt ægtefolk var typisk under rejse-forberedelserne i årtier, men for længe siden.

Nu om dage hører man det kun sjældent. De fleste har jo deres kamera på sig hele dagen. Som del af deres mobiltelefon.

I takt med, at smartphone kameraer er blevet bedre – og i nogle tilfælde sågar bedre end de separate lomme-kameraer – ser de færreste grund til at huske og bagefter slæbe rundt med et ekstra foto-apparat. Måske lige bortset fra professionelle fotografer eller deciderede foto-entusiaster.

Siden fremkomsten af iPhone for 15 år siden er kvaliteten af mobiltelefon fotos forbedret med flere lysår.

Moderne smartphones kommer ikke kun med optikker i topklasse. Telefonerne rummer også kræfter, apps og kunstig intelligens, så man kan foretage en masse billed-optimering på selve telefonen. Oven i købet ofte i real time.

(Infografik: Statista.com)

 

De nye infografikker fra analysebureauet Statista illustrerer, hvordan brugen af separate digital kameraer er faldet kraftigt verden over i de senere år.

Det samme er salget af fotokomeraer er 30 år med vækst. I de seneste årti er det vendt til et styrtdyk.

Ikke underligt, at flere af kamera- og objektiv-fabrikanterne i dag hjælper mobilmærkerne direkte. Tænk blot på Leica eller Hasselblad.

En enkelt af dem – Sony – tjener flere penge på at bygge små billed-sensorer til smartphones end på at fremstille sine egne fotokameraer.

For kamera-industrien som helhed har smartphonens fremgang haft katastrofale følger: Ifølge CIPA, der er en japansk industri-gruppe med medlemmer som Nikon. Canon og Olympus, faldt det globale salg af kameraer med 93 procent mellem 2010 og 2021….

(Infografik: Statista.com)

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvad med en robot som kæledyr?