Her er verdens vildeste elcykel

Nu bliver søge-maskinerne kloge

(Foto: Google)

I den forløbne uge vakte OpenAI berettiget opsigt, da man meldte ud, at ChatGPT skal være en integreret del af en ny internet søgemaskine, der skal udfordre Googles dominans.

Hvorfor den nye søgemaskine skal stå færdig, ville Open AI dog ikke fortælle. Vi ser den nok tidligst engang i efteråret.

I næste uge efter pinse er det Microsofts tur til at præsentere sine næste planer for kunstig intelligens (AI).

Her spørges efter de bedste yoga- og pilates studier i Boston, deres priser og placering. (Foto: Google)

Her vil vi uden tvivl høre meget mere om, hvordan Copilot chatbotten skal snige sig endnu mere ind i Microsofts populære kontor-programmer og i selve Windows.

Branche-analytikere venter også, at Microsoft vil forstærke sin Bing søgemaskine med masser af Copilot. Igen for at drille Google.

Dermed kan vi inden længe stå med hele tre AI-tunede søgemaskiner, der konkurrerer med hinanden om milliarder af internet-brugeres gunst.

Google vil gerne lade sin nye søgemaskine hjælpe med f.eks planlægning af familiens aftensmad en uge frem. (Foto: Google)

For mange af os starter jo faktisk dagen med en Google søgning, før man åbner sin e-mails eller sociale medier.

Midt i det hele slår imperiet så igen. Google skynder sig nemlig også at vise sin populære søgemaskine med firmaets Gemini intelligens indbygget.

Amerikanerne er de første, som får adgang til den nye kloge generation af søgemaskine. Google lover dog, at Europa kommer med senere på året. Formentlig også Danmark.

Hvilke restauranter i en bestemt by er særligt gode til at holde jubilæums-middag? (Foto: Google)

Meget snedigt markedsfører Google sin nye Search som meget mere end en traditionel søgemaskine, sådan som vi alle kender dem.

I stedet vil Google have folk til at bruge den nye søgemaskine til at få direkte svar og hjælp til at brainstorme ideer.

”Med (generativ) AI kan Search meget mere, end de fleste har drømt om. Man kan spørge søgemaskinen om alt mellem himmel og jord. Fra research til planlægning af events og arrangementer. Google gør hele ben-arbejdet,” skriver Google i et blog-indlæg.

Man forstår godt, at Google pludselig har fået travlt. Search er Googles største pengemaskine, og så kan det jo hurtigt blive en trussel, når andre ”opkomlinge” præsenterer apps og services, der kan det samme.

Hvilke retter spiser man – altså amerikanerne – på sådan en mærkedag? (Foto: Google)

Den intelligente udgave af Google Search er heller ikke helt ny. Den blev lanceret første gang for et år siden, men kun folk, der signede sig op til selskabets Search Lab platform, kunne få adgang til prototypen.

Det nye er, at alle snart kan bruge den kloge Google søgemaskine kvit og fri. Amerikanerne før alle andre.

Ved Googles officielle demo forleden dag under selskabets I/O udvikler-konference blev den nye Search feature bl.a. vist i forbindelse med madlavning, opskrifter og søgning efter restauranter.

Andre eksempler omfattede ret imponerende søgninger på film, musik, bøger, hoteller og shopping af tøj.

Søgningen foregår i en dialog mellem AI og bruger, som kan omfatte fælles brainstorm og finpudsning af ønskerne.

Til sidst vil brugeren sidde med sin egen AI-organiserede resultat-side på skærmen, som gør det nemt at finde og vælge.

Senere får den ”åbne” søgemaskine sikkert også mere avancerede features, som man i dag kun kan afprøve, hvis man er tilmeldt Google Search Labs.

Det er bl.a. en AI Overview funktion, der kan bryde et kompleks emne ned i lettere forståelige detaljer.

Her vil brugeren gerne se en video om, hvordan man udbalancerer tonearmen på en bestemt type pladespiller. (Foto: Google)

En anden mulighed er at lægge flere spørgsmål ind i samme søgning i stedet for – som i dag – at fordele dem på flere.

Et eksempel kunne f.eks. være “find de bedste bagere eller supermarkeder med bager i Aarhus, tjek deres dagens tilbud og sørg for, at der er et bus-stoppested lige foran døren eller meget tæt på. Vis så foto af butiksfacaden og vejen dertil på Google Maps.”

Endelig arbejder Google også med, at Search-brugere i fremtiden kan indtale en video med deres spørgsmål frem for som i dag at indtaste en tekst eller vise et foto på Google og Samsung telefoner.

Fagre nye søge-verden….

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Her er verdens vildeste elcykel