OnePlus får smart billed-sletter

Halv million danskere har robot i huset

(Foto: Getty Images / Unsplash+)

Ifølge Danmarks Statistik ejer 478.512 danske husstande en robot-støvsuger. Siden tallet blev opgjort til nytår, har det formentlig passeret den halve millioner.

Dertil skal lægges robot-plæneklipper, der for alvor kommer på arbejde igen her i forårs-solen. Til gengæld er der nok ikke mange danskere, som har en robot som kæledyr.

I de seneste fire år er andelen af danske hjem med robot-støvsuger fordoblet. Nu er den ikke kun den dovne ungkarls yndlings-gadget, men en reel hus-hjælp for mange familier.

I dag er robot-støvsugerens vigtigste mission dog ikke at gøre rent på guld og tæpper, men at den frigiver tid, som man f.eks. kan bruge på hinanden og på børnene.

Samtidig er robotterne blevet både klogere og bedre til at gøre rent gennem årene. Det gør dem langt mere anvendelige end for få år siden. Helt perfekte er de dog ikke:

(Foto: Støvsugerbanden)

”Man skal for guds skyld ikke smide sin gamle og manuelle støvsuger ud. Den nye robot kan f.eks. ikke komme op i sofaen eller hen over listerne,” forklarer Nicole Kiel Broch. Hun er direktør i butikskæden Støvsugerbanden.

”Hvis man har børn eller hunde, der tager sand ind fra haven, legepladsen eller stranden, kan det være nødvendigt at svinge den gamle Nilfisk,” fortsætter hun.

Nicole Kiel Broch tilføjer, at robotten bliver hurtigere fyldt op end den konventionelle støvsuger. Den er også bedst egnet til let støv og ikke de tungere rengørings-opgaver.

Støvsuger-eksperten har derfor en række gode råd, der kan bruges af både nuværende og fremtidige ejere af robotter:

Filtre er vigtige
For mange mennesker vil det være vigtigt, at robot-støvsugeren har allergi-filter, der kan tage sig af grimme ting som skimmelsvamp, husmider og dyre-allergi.

 

Når man tømmer robottens støvbeholder for skidt, er det en god idé at tage filteret og banke på det, så det bliver ordentligt tømt for indhold.

En gang om året bør man vaske eller skifte motor- og HEPA-filtre. Sidstnævnte sørger for at rense den luft, som robotten sender ud. Nogle robotter har vaskbare filtre, mens andre skal have udskiftet med nye.

Tjek robottens sugeevne
Ligesom med konventionelle støvsugere har suge-evnen stor betydning for resultatet. Det ser man på maskinens angivelse i kilopascal (KPA), der svinger mellem 2.500 og 12.000. Jo højere tal, desto bedre og renere hjem.

Gulvvask eller ej
Nogle af de nyere og dyrere robotter kan både støvsuge og vaske gulvet. De er dog ikke voldsomt effektive til formålet.

Man skal regne med, at robottens vask svarer til at moppe sit gulv uden at skrubbe. I de fleste tilfælde vil det være bedst at købe en selvstændig gulvvasker.

Robotten skal passe til hjemmet
Hvis man har flere gulvtyper og eventuel tæpper i sit hjem, er det bedst at vælge en robot med ”multi-surface” valser.

Er der mange kvadratmeter at rengøre, skal man gå efter en robot med ”smart charging”. Det betyder, at den automatisk finder tilbage til sin ladestation, når den er ved at løbe tør. Desuden fortsætter den samme sted, hvor den slap….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

OnePlus får smart billed-sletter