Gode råd til at beskytte din mobil

Første popvideo lavet med AI

(Foto: Paul Trillo)

Microsoft og OpenAI har endnu ikke præsenteret deres Sora tekst-til-video AI model for det store publikum – det vil sige alle os – men programmet med kunstig intelligens  har allerede fået mange professionelle filmfolk til at frygte for deres job og fremtid.

Nu skal reklamefolk og musikbranchen også spærre øjnene op. Sora har nemlig for første gang begivet sig ind i den farverige verden af pop-videoer.

Den kunstige intelligens har været brugt til at skabe billeder til nummeret ”Worldweight” fra elektro-musikeren August Kamp. Bag projektet står film-instruktøren Paul Trillo fra Los Angeles.

Ifølge Trillo har han puslet med ideen om at lade en computer kreere en komplet film i mere end 10 år, men teknologien har simpelthen ikke være langt fremme end før nu.

Derfor blev Paul Trillos animerede 3D musikvideo for nummeret ”The Great Divide” fra The Shins for tre år siden kun et skridt på vejen.

I dag benytter Trillo også OpenAI og Sora modellen til at sende et virtuelt kamera gennem de hurtigt løbende scener i The Hardest Part” fra singer / songwriteren Ernest Weatherly Greene Jr – alias Washed Out.

Den nye AI-skabte popvideo består af 54 Sora klip, der hver for sig er skabt på basis af indtastede tekst-forklaringer om handling og indhold.

De er så blevet syet sammen med Adobe Premiere Pro software, inden den kunstige intelligens har fået lov til at lægge sidste hånd på produktionen.

De unge AI-genererede karakterer og locations er på skærmen i få sekunder. Man er heller ikke klar over, hvorvidt de vilde kropsvinkler, alien-ansigter og skæve bevægelser er en del af det ønskede resultat eller en fejl i softwaren.

Uanset hvad er videoen både cool og tankevækkende at kigge på….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gode råd til at beskytte din mobil