Nu er Samsungs nye FE-modeller officielle

Spil Pac-Man, mens du spiser

(Foto: Monash University)

Jeg kan huske, at man som barn fik besked om, at man ikke måtte lege med maden, når man sad ved bordet.

Heller ikke, selvom det var ret sjovt at skubbe rundt med frikadellerne på tallerkenen, som om de var små togvogne.

I dag ville situationen nok være noget anderledes. Især, hvis man bruger de nye middags-tallerkener, som studerende på Monash University i Australien har udviklet.

De har modificeret helt almindelige keramik-tallerkener med en elektrisk ledende hinde. Den skal gøre det muligt at bevæge fødevarer ved hjælp af en app på mobilerne.

(Foto: Monash University)

Kød, fisk og grøntsager kan så indgå i et spil eller en leg – f.eks. Pac-Man – på tallerkenen.

Omvendt kan effekten også bruges professionelt af kokke: De kan f.eks. fjernstyre placeringen af de enkelte elementer, så de ser helt rigtige ud i kompositionen.

I praksis kan en mesterkok forud-programmere, hvor f.eks. kød eller grøntsager skal ligge, så det ser helt rigtigt ud. Når madvaren lægges på tallerkenen, finder den så automatisk sin rigtige position.

Næste trin er at indbygge kunstig intelligens (AI), som kan ordne den slags opgaver, som om den var en robot indeni tallerkenen.

”Integrationen af mad og computere vil forvandle, hvordan vi forstår både data og fødevarer som to ting, der slet ikke er så forskellige fra hinanden,” forklarer Florian Mueller Han er professor ved Monash University’s fakultet for Information Technology.

”Den nye teknologi vil ikke kun revolutionere restaurant-branchen, der kan skabe mere engagerende historier i hver ret ved hjælp af inter-aktive måltider. Den kan også hjælpe med undervisning i IT, hvor de studerende lærer om computere ved at spise mad,” fortsætter han.

I de senere år har vi set robotter finde vej ind i restauranter, hvor de f.eks. kan fungere som tjenere, opvaskere, pizza-bagere eller computer-styrede kokke. Det næste bliver så måske, at vi sidder med en computer i den tallerken, vi gerne vil spise af.

Monash University har udgivet en rapport om deres erfaringer i krydsfeltet mellem mad og data i den videnskabelige publikation ”DIS ’23: Proceedings of the 2023 ACM Designing Interactive Systems Conference”….

(Foto: Monash University)

 

 

https://newatlas.com/technology/play-food-taste-experience/

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nu er Samsungs nye FE-modeller officielle