Nu kommer Wi-Fi 7 officielt

Lille robot lystrer som en hund

(Foto: Petoi)

Sonys Aibo må være verdens mest kendte robothund. Gennem adskillige år kunne beagle-kopien charmere verden med sine reaktioner på folks kælen, og vovsen kunne såmænd også genkende sin ejer.

I dag er Aibo nærmest en pensionist. Den har været på markedet i 25 år, hvilket er en meeget høj alder for en robot og elektronisk legetøj i det hele taget.

Derfor trænger verden til en ny robothund, som alle synes bare er så søøød. Også, selvom den er fyldt med kunstig intelligens (AI).

(Foto: Petoi)

Et godt forslag kunne være den nye Bittle X fra Petoi. Sidstnævnte er specialist i alskens robot-legetøj.

Bittle X er en kopi af den avancerede Spot robothund fra Boston Dynamics. Størrelsen er meget mindre, og det er prisen heldigvis også.

Bittle X virker som en oplagt gave til elektronik-interesserede børn i alle aldre. De vil elske, at robot-hunden kan løbe rundt, hoppe og reagere på stemme-kommandoer. Ligesom en rigtig vovse.

Nyheden fås både færdig-samlet og som byggesæt. Sidstnævnte henvender sig til de mere fingerfærdige, der også gerne vil eksperimentere med kodning, kunstig intelligens, robot-teknologi og tingenes internet (IoT).

Bittle X bruger blok-baseret OpenCat programmering, der fungerer sammen med programmerings-sprogene C++ og Pyton.

Systemet er helt ”open source”, så det skal være (relativt) nemt at bygge sine egne apps, der kan styre robotten og lære hunden nye tricks.

(Foto: Petoi)

Bittle X indeholder naturligvis sin egen hjerne – en mikroprocessor – der arbejder sammen med et utal af sensorer, servoer og elmotorer.

Det hele er designet, så bevægelserne ser livagtige og naturlige ud, når Bittle X vandrer, køber, sætter sig ned, hopper, sparker, tager en salto eller klør sig selv.

Med Bittle X følger en trådløs fjernbetjening. Mere interessant er dog robothundens evne til at forstå over 35 fast ind-programmerede stemme-kommandoer. Yderligere 10 kan man selv programmere.

Hvis man ikke tør kaste sig direkte ud i programmering, har Petoi en smart mellemvej via sin gratis ”Desktop App – Skill Composer.”

App’en viser med billeder og eksempler, hvordan man kan opdrage sin lille robothund til at kunne mange flere sjove ting.

Petoi håndterer også et såkaldt ”OpenCat Forum” på internet, hvor Bittle X brugere kan hjælpe hinanden med råd og dåd og udveksle apps.

Man kan selv programmere Bittle X til at lære mange flere ting. (Foto: Petoi)

Endelig kan man udvide sin robots muligheder med forskelligt tilbehør som f.eks. intelligente kameraer, bevægelses- og afstands-målere.

Som standard kan Bittle X kun genkende sin bruger på dennes stemme, men den evne kan suppleres med visuel identifikation via kamera.

Bittle X kommer komplet med Wi-Fi, Bluetooth, USB, serielle forbindelse, mikrofon og et Li-ion batteri, der har kræfter nok til en times leg, inden det skal oplades.

Bittle X koster 237 dollars eller knap 1.700 danske kroner online….

(Foto: Petoi)

(Foto: Petoi)

(Foto: Petoi)

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nu kommer Wi-Fi 7 officielt