Papegøjer elsker at video-chatte

Dells laptops får masser af AI

XPS luksus-laptop med Copilot. (Foto: Dell)

Hvor Google og OpenAI havde deres store præsentationer af ny kunstig intelligens kort før pinse, er det i dag Microsofts tur med Copilot.

Forud for selve den officielle åbning af sin store ”Build” konference i USA fik en hel stribe fabrikanter af Windows-pc’er dog i aftes lov til at vise deres produkter med Copilot og Copilot + teknologi ombord.

Det gælder f.eks. Dell, HP, Acer og Asus. Desuden kunne Microsoft heller ikke selv holde sig tilbage og skød en tyvstart af for sine egne laptops.

Fælles for dem alle er ikke kun, at de indeholder den nyeste Copilot software, som Microsoft udvikler på basis af OpenAI’s intelligens.

Mindst lige så opsigtsvækkende er, at alle Windows-pc’er også har fået udskiftet deres hardware. Intel processorer er yt.

Nu sidder der Snapdragon X motorer fra samme Qualcomm, der også fremstiller de fleste processorer til alverdens Android telefoner.

Inspiron 14 er Dells første laptop med kunstig intelligens til forbruger-markedet. (Foto: Dell)

For at kunne være med på Copilot+ bølgen lige fra starten – og modsat de fleste konkurrenter – har Dell valgt at modificere sine eksisterende laptops frem for at bygge helt nye.

Det har så også betydet, at Dell nu står med markedets måske bredeste udvalg af Copilot+ laptops med hele fem forskellige modeller til forskellige målgrupper.

Til privat-kunder står Dell parat med nye versioner af både sin Inspiron 14 og Inspiron 14 Plus med Qualcomms nye motor i.

Inspiron 14 kunder må nøjes med den lidt svagere Snapdragon X Plus processor, mens Inspiron 14 Plus købere eventuelt kan hoppe op til den kraftigere X Elite chip.

Den ægte kronjuvel i Dells nye Copilot+ program er dog helt klart den luksuriøse XPS 13 9345 laptop – se artiklens intro-foto. Den fremtræder i samme lækre design og finish som sin “bror” med Intel processor ombord. Desværre er XPS altså også ret dyr.

Til virksomheds-kunder  – enterprise publikummet – står Dell parat med de Snapdragon X bestykkede Latitude 5455 og 7455. De er modificerede udgaver af de eksisterende 5450 og 7450 notebooks med Intel processorer.

Professionelle kunder i erhvervsliv og den offentlige sektor er målgruppen for de nye Latitute laptops med Snapdragon X processor ombord. (Foto: Dell)

Latitude 5455 er en konventionelt design laptop med 14 tommer skærm, mens 7455 har et 2-i-1 design med 360 grader drejelig skærm. Kun sidstnævnte fås med Qualcomms kraftigste Snapdragon X Elite motor.

Både Snapdragon X Plus og X Elite indeholder en såkaldt NPU – Neural Processing Unit – der håndterer de mange intense beregninger, som indgår i kunstig intelligens (AI).

Begge processorer kan det samme med hensyn til AI og når 45 TOPS i ydelse. Forskellene ligger i de to motorers generelle computer-kraft

Elite varianten rummer hele 12 kerner og en clock-frekvens på maksimalt 3,8 GHz, mens X Plus må nøjes med 10 kerner og 3,4 GHz. Desuden har Elite en stærkere grafik-chip (GPU).

Dell har desværre ikke offentliggjort de danske priser på og lancerings-tidspunkt for de nye intelligente laptops, men mon ikke de bliver konkurrence-dygtige….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Papegøjer elsker at video-chatte