Her er Macintosh en moderne pc

Verden elsker at gå til koncert

(Foto: Sebastian Ervi / Unsplash)

Det er ikke kun danskerne, der er vilde med at gå til koncert igen efter flere års ”live” tørlægningen.

Det bevises bl.a. af, at fem af Grøn Koncerter allerede blev udsolgt her i den forløbne weekend. Det svarer til, at over halvdelen af billetterne til turneen er købt. Det er aldrig sket så tidligt før.

Samme trend kan man se i udlandet, hvor publikum strømmer til koncerter. Allermest åbenbart spaniere, briter og italienere, viser en ny analyse fra Statista.

Sidste år betalte 26 procent af folk fra Spanien mindst én gang for at gå til koncert. Lige efter følger Storbritannien og Italien med 24 procent.

(Infografik: Statista.com)

Desværre er Danmark ikke med i Statistas oversigt, men mon også en fjerdedel af os var til koncert mindst én gang sidste år.

Sidste år var Taylor Swift den første kunstner i verdens-historien, der omsatte for over en milliard dollars på en koncert-turné. Om et par uger er det Stockholm, som den amerikanske poppige lægger ned med tre koncerter.

Den allerstørste koncert af dem holde stod Madonna for her i weekenden. Hun optrådte – gratis – for over 1,6 million tilskuere på Copacabana stranden ved Rio de Janeiro i Brasilien.

Taylor Swift og hendes konkollega Beyoncé er kendt for, at deres koncerter omsætter for så mange penge, at det kan mærkes på de lokale landes og storbyers generelle økonomi.

(Infografik: Statista.com)

Ifølge analytikerne fra Pollstar omsatte de 100 største koncert-turneer i verden i 2023 for 9,17 milliarder dollars. Det er en fremgang på 46,8 procent og svarer til 65 milliarder danske kroner.

Ikke kun pengestrømmen på koncerterne stiger. Den kommer for en stor del af højere billetpriser. Også antallet af koncert-gængere gik frem. Fra 59 til 70 millioner på de 100 største turneer.

Taylor Swift var en klar nummer ét med sin ”Era’s Tour”, der besøgte 60 stadioner og haller sidste år. Denne tour kører fortsat.

Næst-størst fra Beyoncés ”Renaissance Tour”, der hentede 580 millioner dollars fra 56 shows, mens Bossens ”Springsteen and E Street Band 2023 Tour” omsatte 380 mio. dollars på 66 koncerter.

(Infografik: Statista.com)

Billet-prisen hos de otte mest succesrige koncert-turneer lå mellem 105 dollars i gennemsnit hos Ed Sheeran til over det dobbelte – 239 dollars – hos Taylor Swift.

Den enorme interesse for koncerter afspejler sig naturligvis også hos dem, der arrangerer dem. De to største af slagsen – LiveNation fra USA og EvenTime fra Tyskland – omsatte således over 24 milliarder dollars eller ca.    kroner sidste år.

LiveNation og dets søsterselskab – billet-bureauet Ticketmaster – er verdens største og nok også den mest kendte på det danske marked.

Begge koncerner arrangerer både musik- og sports-events. Begge havde også en langt større omsætning sidste år, når man sammenligner med 2019 – det sidste normale år før Corona.

To af forklaringerne er højere billet-priser og Ticketmasters større udbredelse af dynamisk prissætning. Her svinger billetprisen efter, hvor stor efterspørgslen er….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Her er Macintosh en moderne pc