Sony har solgt 50 millioner PlayStation 5

Rocking Around The Plastic Tree

(Foto: Jonathan Borbo / Unsplash)

For rigtigt mange familier er udflugten ud til en skov for at finde det helt rigtige juletræ et af årets vigtigste begivenheder.

I gamle dage foregik det tit i høje snedriver. I de senere år – og også her i december – var det i kedeligt gråvejr og regn.

En anden trend, man kan se i mange lande, er, at den flotte grønne gran bliver afløst af et af plastik:

Det drysser ikke, og man kan pakke det sammen i kælder, garage eller på loftet, så det kan genbruges næste år.

(Infografik: Statista.com)

 

En ny analyse fra Statista afslører, at der er stor forskel på juletraditionerne:

I Tyskland, hvor juletræs-traditionen stammer fra, svarer 44 procent af befolkningen, at de køber et rigtigt juletræ til højtiden i år.

Helt anderledes ser det ud i USA og England. Kun hver fjerde amerikaner – 24 procent – stiller en ægte gran op i dagligstuen. Hos briterne er det sågar kun 17 procent.

Og apropos juletræer – har I nogensinde tænkt over, hvor al julepynten stammer fra. Både de modern elektriske og de klassiske med julekugler, julenisser osv.

(Infografik: Statista.com)

Jeg kan fortælle, at de i hvert fald ikke kommer fra julemandens egen fabrik i Lapland. Den må have travlt med at fremstille og pakke andre ting.

Ifølge FN’s Comtrade database står Kina for 66 procent af alle elektroniske juledekorationer i verden og 90 procent af den øvrige julepynt. De eneste undtagelser er julelys i stearin og ægte juletræer.

Intet andet land kommer bare i nærheden af Kina, der eksportere julepynt for 11,1 milliard dollars eller ca. 77 mia. danske kroner i 2022.

Næststørst i verden er Holland med Tyskland på en global tredjeplads i juledekorationer….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sony har solgt 50 millioner PlayStation 5