Se klokken med ægte månestøv

OnePlus får smart billed-sletter

(Foto: OnePlus)

OnePlus har længe haft fine kameraer på sine større smartphones. Også med elementer af kunstig intelligens.

Men alligevel ikke helt på niveau med Google og Samsung i sine seneste Pixel 8 Pro og Galaxy S24 Ultra, der med deres imponerende AI-features viser vejen for fremtidens mobiltelefoner.

Det skal ændre sig senere i april, hvor OnePlus ruller sit nye foto-redigerings-værktøj AI Eraser som en opdatering til OnePlus 12 og 12R, OnePlus 11 og OpenPlus Open. Senere kommer også i den nye lavpris-model OnePlus Nord CE4.

Ligesom hos Google og Samsung giver AI Eraser mulighed for at fjerne en person eller et element i et allerede taget foto, uden at det kan ses bagefter.

I praksis skal OnePlus markere og highlighte de dele af et billede, som skal fjernes. Det kan f.eks. være en uønsket person, en affalds-spand eller en hånd, der er kommet med på fotografiet ved en fejltagelse. Det kan dog også være ”svage” elementer i et ellers godt foto.

(Foto: Fonearena)

Når delen er markeret, vil den kunstige intelligens analysere det pågældende område og skabe en ny digital baggrund uden element, som OnePlus hævder vil være helt usynlig for brugeren.

Funktionen er imidlertid helt ny for OnePlus, der benytter sin “Large Language Model” (LLM) til formålet.

AI Eraser er blot den første af en række nye intelligente features, som OnePlus vil præsentere til sine smartphones i løbet af 2024.

OnePlus vil ikke løfte sløret for, hvad de andre er. En af dem er dog uden tvivl muligheden for at søge ting på internet ved blot at tegne en ring om dem på telefon-skærmen.

Google og Samsung har også dette smarte trick, om det vil være særligt eksklusivt inden længe. Den visuelle søgning ventes nemlig at være en del af en kommende Android opdatering – i hvert fald i den kommende Android 15.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Se klokken med ægte månestøv