Nu er YouSee åbnet hos GlobalConnect

Apple vil købe kunstig intelligens af Google

(Foto: Gizchina / Weibo)

Storsælgende iPhones risikerer at miste fodfæste og markedsandel til iPhones, hvis de ikke meget snart kan reklamere med indbygget kunstig intelligens (AI).

De seneste Android telefoner med Googles Pixel 8 Pro og Samsungs Galaxy S24 Ultra i spidsen har på overbevisende måde demonstreret, hvad AI kan bevirke på en smartphone. Andre Android mærker som f.eks. Asus og OnePlus er også godt på vej.

Alle Android telefoner med Qualcomms Snapdragon 8 Gen 3 får samme muligheder, og Qualcomm vil nu gøre AI endnu nemmere at indbygge i en telefon ved hjælp af sin kommende 8s-variant af processoren.

Midt i al den diskussion om ChatGPT, Google Gemini, Microsoft Copilot eller Samsung AI har Apple været forbløffende tavs.

Selvfølgelig udvikler Apple også på AI, men den udvikling har åbenbart været nedprioriteret I forhold til f.eks. de fremtids-visende Vision Pro briller.

Det bider nu Apple i haserne, for ærkerivalerne fra Google og Microsoft har fået et markant forspring, fordi de har satset på kunstig intelligens, der sælger meget bedre end dyre briller til Augmented Reality.

Bliver Apples topchef Tim Cook nu tvunget til at købe kunstig intelligens hos ærkerivalen Google? (Foto: Gizchina / Weibo)

Rygter har længe svirret om Apples egen GPT, som bl.a. det for nylig opkøbte DarwinAI selskab fra Canada skulle styrke.

Det går dog ikke stærkt nok for Apples topledere. De vil være sikre på, at næste generation Apple telefoner indeholder i hvert fald en portion tricks til kunstig intelligens.

Apple skal derfor skynde sig. iPhone 16 skal nemlig efter planen lanceres til september. Mere realistisk er dog iPhone 17 næste år.

Derfor kan det meget vel ske, at iPhone 16 kun bliver en af de mere kedelige generationer, hvor en række nye betjenings-features, hurtigere opladning og en hurtigere processor skal være nok til, at millioner af iPhones brugere køber en ny model.

Det bekræftes også af udtalelser fra interne Apple-ansatte, som den store nyheds-tjeneste Bloomberg har opsnappet.

Ifølge den forhandler Apple aktivt med Google om at købe Gemini software, som kan sikre AI-features i iPhone software. Muligvis allerede begyndende med iPhone 16.

Apple vil nok foretrække sin egen AI-software på længere sigt. Den udvikles under kodenavnet ”Ajax”.

Nogle af de Google Gemini features, som iPhone kunne få adgang til, er nem søgning på internet. Her vist på Samsungs Galaxy S24 Ultra. (Foto: Samsung)

Apple har aldrig kunnet lide at være afhængige af andre – og slet ikke af ærkerivaler. Men nød kan som bekendt gøre selv fjender til venner.

Derfor kan Apple meget vel være parat til at købe kunstig intelligens udefra for ikke at sakke bagud i kapløbet om forbrugerne.

Også, selvom Apples Ajax sigter efter at holde AI som en integreret del af iPhone, mens de fleste andre AI-systemer – inklusive Googles og Microsofts – kommunikerer livligt med store computere i skyen.

Hvis Gemini skulle lande på iPhones, vil det formentlig være med features, som vi allerede i dag kan se på Google Pixel 8 Pro og Samsung Galaxy S24 Ultra. Samsungs egen AI platform bygger nemlig på et hjerte fra Google.

Typiske funktioner kunne f.eks. være lynhurtige sprog-oversættelser, lyd-til-tekst features, tekst-til-billede effekter, online-søgning med AI og smarte redigerings-tricks til billeder.

Bloomberg gætter også på, at Apple vil åbne sin iPhone yderligere, så den kan arbejde sammen med Googles software apps og services.

I praksis kunne det så også betyde, at Apples egen Siri stemme-assistent må træde i baggrunden til fordel for Googles Assistent….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nu er YouSee åbnet hos GlobalConnect