Smart trafik-radar til bag på cyklen

Threads sociale medie stormer frem

(Foto: Gizchina)

Multi-milliardæren Elon Musk må have rigeligt med hovedbrud hos sin elbil-fabrikant Tesla. Måske så meget, at han tager fokus på sit sociale medie X – det tidligere Twitter – som han købte efter et kaotisk forløb i 2022.

I hvert fald står X stille i sit brugertal, mens Facebooks nye direkte konkurrent Threads stormer frem. Threads blev lanceret i juli 2023 og først noget senere i Europa og er nu vokset til 150 millioner brugere om måneden.

Det er stadig langt efter søster-medierne Facebook, Instagram, WhatsApp og Messenger, der alle har passeret milliarden, men væksten er altså langt højere.

Siden februar har Threads således fået 20 millioner medlemmer, mens X alias Twitter ser ud til at stå fast omkring 550 millioner – med en nedgang.

Analytikere mener, at mange X-brugere er hoppet af på grund af Elon Musks svingende strategi for det sociale medie.

Threads kan nogenlunde det samme – også være primært tekst-baseret. Desuden har Threads den fordel i manges øjne, at det sociale medie fortsat kører uden reklamer.

Fremgangen ses måske tydeligst på det amerikanske marked, hvor Threads ifølge analyse-firmaet Apptopia har flere daglige brugere end X.

Samtidig fik Threads også en kæmpe-gevinst, da Taylor Swift forleden dag benyttede platformen som en af dem, hvor superstjernens nye dobbelt-album blev markedsført. X var ikke med.

En tredje fordel for Threads er, at det sociale medie kører på åbne standarder. Det er først og fremmest den decentrale ActivityPub teknologi, der kan sikre et mere åbent miljø, hvor sociale medier lettere kan kommunikere på kryds og tværs med hinanden.

Facebook er dog fortsat verdens klart største sociale medie med 3,05 milliarder månedlige aktive brugere. På andenpladsen følger YouTube med 2,49 milliard samt WhatsApp, Instagram, Messenger og kinesiske WeChat med alle over en milliard….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Smart trafik-radar til bag på cyklen