Disse lande er Facebooks største

Smart trafik-radar til bag på cyklen

(Foto: Trek)

I et cykel-land som Danmark er det efterhånden ikke så meget biler, motorcykler, busser og lastvogne, man skal passe på, når de kommer kørende bagfra.

Andre cyklister er lige så farlige og helt sikkert mere aggressive end bilisterne bag deres rat i de nye elbiler.

Alligevel er der uden tvivl et marked for cykel-radarer, der holder øje med trafikken bag cyklen – og at den ikke kommer for tæt på.

(Foto: Trek)

Cykel-computer specialisten Garmin har allerede haft sin Varia radar på markedet i en del år. Andre er der også, men først nu kommer et kendt cykel-mærke med et modspil mod Garmin.

Det er Trek, hvis nye CarBack system fungerer meget lig Varia – og som sjovt nok også er kompatibelt med Garmins forbillede og cykel-computere.

Trek nyheden placeres på bagskærmen eller under sadlen, hvor enheden udsender radar-pulser bagud. De blev reflekteret fra f.eks. biler, der nærmer sig cyklen bagfra i en bestemt afstand.

Den nye cykel-radar er så vandtæt. at man også kan cykle med den under vand. (Foto: Trek)

Bilernes ekko analyseres af CarBacks integrerede computer og bedømmes meget præcist på, hvor lang afstand det er sendt fra.

Er bilen for tæt på, bliver cyklisten alarmeret både visuelt og akustisk på cykelcomputer, smartphone og i de øretelefoner, han eller hun måtte bære. Det sker via Bluetooth.

Får man advarslen via skærm, viser Trek CarBack også, hvor mange køretøjer der nærmer sig bagfra, i hvilken afstand og med hvilken hastighed.

Fire grønne LEDs viser batteriets tilstand. (Foto: Trek)

Ifølge Trek vil de fleste mærker cykelcomputere være kompatible med CarBack – også dem fra rivalen Garmin.

Smartphone-brugere kobler op til CarBack via en Trek Accessory App til iPhone eller Android. Her kan de bl.a. vælge, om de kun vil have akustiske alarmer eller også vil advares på display.

Meget praktisk er CarBack bygget sammen med Treks meget roste cykel-baglys Flare RT. Det kan sættes i fire forskellige blink og lysstyrker, hvor den kraftigste pumper hele 90 lumens rødt ud.

Trek hævder også, at CarBack har markedets længste rækkevidde – nemlig 240 meter bagud. Garmins Varia skal kun nå 137 meter.

Tilmed skal CarBack være så præcist og hurtigt reagerende, at det som eneste system kan vise, hvis biler eller andre køretøjer skifter vejbane for at vige uden om cyklisten.

Treks nye CarBack måler 70 mm i bredden og vejer 87 gram. Enheden er vandtæt efter IPX7, hvilket svarer til at radaren kan ligge under vand på en meter i 30 minutter. Men hvem cykler i vand?

En fire timers opladning af CarBacks lithium-polymer batteri skal give syv timers drift. Fire små LED-lamper på siden viser batteri-tilstanden.

Trek sælger den nye CarBack på sin hjemmeside til 1.599 danske kroner….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Disse lande er Facebooks største