Denne ring er en smart bartender

LEGO bliver sjovere for blinde børn

(Foto: LEGO)

(Opdateret) Verden er næppe særlig sjov, når man er et barn med dårligt syn eller, som måske er helt blindt.

Nu forsøger LEGO at skabe lidt mere glæde og kreativitet hos de små handicappede ved hjælp af nye klodser, der har dupper på toppen i de blindes Braille skrift.

De nye LEGO Braille klodser er forsynet med bestemte antal dupper og og mønstre, som repræsenterer bogstaver og tal i Braille sproget.

(Foto: LEGO)

De vil både være til hjælp for de blinde selv, men kan også hjælpe seende lærere, studerende, venner og familie-medlemmer med at kommunikere med den pågældende.

Samtidig er de nye Braille brikker fuldt kompatible med de normale LEGO klodser og kan derfor indgå som dele i de figurer, huse, køretøjer og små kunstværker, som man bygger med de verdensberømte plastik elementer.

LEGO indledte udviklingen af Braille klodser i 2019. Nu er de omsider klare som et produkt, man kan købe, men desværre kun i engelsk- og fransk-sprogede lande.

(Foto: LEGO)

LEGO’s nye Braille byggesæt lanceres på engelsk og fransk forud for World Blind Awareness Month i oktober.

De omfatter 287 klodser i fem farver plus to basis-plader at bygge sine Braille sætninger på. De pakker, kittet kommer i, er naturligvis trykt med Braille skrift på.

LEGO oplyser, at de nye byggesæt med Braille dupper på passer til børn fra seks-års alderen.

(Foto: LEGO)

“LEGO Play with Braille – English” kommer  på markedet den 1. september. Byggesættet koster 90 dollars eller ca. 620 danske kroner.

En officiel dansk pris kendes ikke, da byggesættet ikke figurerer i LEGO’s danske online shop.

I begyndelsen af 2024 kommer sættet også på tysk, spansk og italiensk, mens en dansk udgave ikke umiddelbart er planlagt.

Dog glemmer LEGO ikke de blinde børn i Danmark. LEGO Fonden arbejder således tæt sammen med Dansk Blindesamfund om at uddele gratis LEGO Bricks Skolekits til danske skoler og institutioner….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Denne ring er en smart bartender