Reddit vinder frem i Danmark

25 år gammel mobil får comeback

(Foto: HMD Global)

For 25 år siden var Nokia det helt store mobiltelefon mærke i Danmark – sammen med Ericsson. Præcist, som Apple iPhone og Samsung Galaxy er det i dag.

Ericsson fremstiller ikke længere mobiltelefoner, mens Nokia har udliciteret sin produktion til finske HMD Global. Andre betaler licens for f.eks at markedsføre tv med Nokia logoet på.

En af Nokias mest ikoniske telefoner fylder 25 år her i 2024, hvilket HMD tager som anledning til at give Nokia 3210 et comeback.

Tidspunktet er ikke kun velvalgt på grund af årstallet, men også fordi ”dumme” telefoner – altså ikke smartphones – er blevet rigtig trendy.

Den gamle Nokia 3210 havde ikke farveskærm. Det har den nye. Begge kommer med det berømte Snake spil ombord. (Foto: HMD Global)

Det gælder ikke mindst hos de 16- til 24-årige unge, hvor hver fjerde synes, at de bruger alt for meget tid foran deres smartphone-skærm.

I stedet ser man et stigende salg af mobiltelefoner, der kun kan bruges til at tale i, smse, lytte musik med og hygge sig med et par simple spil.

Nokia alias HMD – Human Mobile Device er størst i dette voksende marked:

Sidste år fordobledes bl.a. salget af den legendariske Nokia 2660 klaptelefon, og for ikke engang to uger siden præsenterede HMD de tre små og billige Nokia 215, 225 og 235.

Nokia 3210 har indbygget MP3 musik-afspiller og FM-radio. (Foto: HMD Global)

Nokia 3210, der nu bliver genfødt, er en af verdens mest solgte mobiltelefoner gennem tiden. I årene omkring årtusindeskiftet solgte Nokia over 160 million eksemplarer af den.

Den nye Nokia 3210 (2024) bibeholder det grundlæggende design med afrundede former, men er naturligvis ikke en 100 procent kopi.

Faktisk ligner nyheden også lidt den mere business-orienterede Nokia 6310, der kom på markedet i 2021. Nokia 6310 fulgte med, når man købte en dyr Mercedes S-klasse limousine dengang.

Elektronikken er ført up-to-date, så der er kommet et større display, en stærkere Unisoc processor, et kamera på ryggen og ændrede knapper.

Desuden fungerer den nye Nokia 3210 med 4G mobiltelefoni. Det eksisterede ikke for 25 år siden. 5G får man dog ikke i en telefon, der sælges for bare 699 kroner.

Den nye Nokia 3210 kommer med et 2,4 tommers LCD IPS display i farver, der kan vise QVGA grafik på beskedne 320 gange 240 punkter. Man har 128 GB som lager og et 2 megapixel kamera på ryggen. De havde den gamle ikke

Telefonen er fuldt moderne med Dual-SIM, Bluetooth 5.0 og USB-C stik. Den har et 3,5 mm stik til hovedtelefon, mens styresystem er Nokis eget 30+.

Et dejligt levn fra de gamle dage er, at man selv kan skifte Li-ion batteriet på 1.450 mAh. Det skal have kræfter til 9,8 timers samtale på 4G.

HMD sælger Nokia 3210 i farverne Scuba Blue, Grunge Black og Y2K Gold. Som nævnt begynder prisen ved kun 700 kroner….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Reddit vinder frem i Danmark