Millioner ekstra bruger nu Galaxy AI

“Dumme” telefoner er stadig populære

(Foto: HMD Global)

De fleste danskere trækker på smilebåndet, når de ser en landsmand m/k med en ”feature telefon” i hånden. Det er dem, der ligner mobiler fra for 20 år siden og absolut ikke har en stor smartphone skærm.

Danskerne med det smørrede grin skal dog hurtigt få tørret smilet af.

Der bliver nemlig fortsat solgt millioner af de små ”dumme” telefoner på verdensbasis. Også i Danmark går der mange tusinde eksemplarer over disken om året.

Tilmed er de simple mobiler ved at blive trendy hos mange unge mennesker. De vil ikke længere være afhængige af sociale medier, videoer og det meste af døgnet med den store farveskærm foran øjnene.

De går hellere ”back-to-basics”, hvor mobilen kunne bruges til at tale i, sms’e, høre musik og spille et enkelt spil eller to. Her primært det legendariske ”Snake.”

(Foto: HMD Global)

Nokias tre nye model 215, 225 og 235 modeller går præcist efter denne målgruppe. De er sjove telefoner med 4G og perfekte følgesvende til den digitale detox.

At de så ikke koster mere end omkring 500 kroner er så nok en fordel. Det gør de nye Nokia’er oplagte som ekstra telefon. F.eks. til opgaver, hvor der er en risiko for, at ens kostbare smartphone bliver snavset og ridset.

Nokia 225 4G er den mindste i det nye trekløver og kan købes for bare 500 kroner. Den har en lille 2,4 tommers farveskærm i QVGA kvalitet og fås i de friske kulører pink og mørkeblå. Kameraet er på 0,3 megapixel og fint egnet til små snapshops.

Alle tre Nokia’er har samme design og kommer med 4 GB RAM og 128 GB lager. Styresystemet er Nokias eget S30+. De har Bluetooth og samme batteri på 1.450 mAh, der giver knap 10 timers taletid.

Nokia 235 4G og 215 4G har begge lidt større skærme på 2,8 tommer. Forskellen er bl.a, at 215’eren kommer uden kamera på ryggen, mens storebror 235 har et på 2 megapixel. Sidstnævnte kan købes i farverne blå, sort og lilla.

De tre Nokia nyheder er tilgængelige fra i dag hos danske forhandlere. Her koster 215-modellen 449, 225-versionen 499 og 235-varianten 599 kroner.

Nokia telefonerne fremstilles af finske HMD, der også for nylig præsenterede sine egne tre Pulse smartphones i budget-klassen….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Millioner ekstra bruger nu Galaxy AI