Hvor køber vi hvad?

Nokia – som for 20 år siden

Mens vi venter på, at Nokia – eller rettere HMD Global – snart må sende sine længe ventede smartphones på markedet, dukker der i mellemtiden helt andre Nokia telefoner op. De er meget mindre, meget billigere og minder grangiveligt om de mobiltelefoner, der gjorde Nokia til verdens største omkring årtusinde-skiftet.

Helt nye er de to såkaldte feature phones Nokia 105 og 130, der skal kunne sælges til priser fra omkring 100 kroner. De indeholder hverken store skærme eller voldsom intelligens, men de opfylder behovet for at kunne ringe, sms’e og afspille musik – og hånden på hjertet – det er stadig, hvad de fleste bruger deres mobil til.

I 2016 blev der solgt omkring 400 millioner ”dumme” telefoner på verdensbasis – især i Afrika og Asien. Så der er skam fortsat et stort marked, som vi forkælede forbrugere i Nordeuropa næppe er opmærksomme på.

Nokia 130 til under 150 kroner har bl.a. Bluetooth.

Omvendt kan feature phones som Nokias nye da også være oplagte hertillands. F.eks som ekstra telefon med et mere privat nummer end ens smartphone. En telefon, der er så lille, at den sagtens kan være i en lomme – og som det ikke er en økonomisk katastrofe at miste. En gå-i-byen eller med-på-stranden telefon så at sige.

At interessen er der, beviste Nokia, da man for nogle måneder siden præsenterede en ny udgave af klassikeren Nokia 3310. Den var verdens mest solgte for 17 år siden. Selv de store aviser og tv-nyhederne gav 3310’eren masser af omtale.

De to nye Nokia 105 og 130 tiltrækker sig nok ikke samme opmærksom, selvom de egentlig burde. En moderne mobil til samme pris som for to store fadøl er da pr. definition værd at bemærke.

Begge de nye Nokia mobiler har en LED lommelampe integreret.

For 14,50 USD (ca. 100 kroner) får man i Nokia 105 en telefon med 1,8 tommers farveskærm, et rigtigt tastatur, en LED lommelygte og en måneds drift på batteriet. Ofrer man 15-20 kroner ekstra, kan man sågar få Nokia 105 i en version med plads til to SIM kort. Nokia 105 fås i farverne blå, hvid og sort med mat finish.

Storebror Nokia 130 skal koste knap 150 kroner, men så får man også trådløst Bluetooth og en skuffe til et microSD hukommelseskort på op til 32 MB med i kurven. Denne telefon fås i rød, grå og sort.

HMD Global, der har rettighederne til Nokia navnet, solgte sidste år 35 millioner små feature-phones. Kun Samsung solgte flere på verdensplan.

Ifølge HMD er der i øjeblikket fire milliarder mennesker på denne klode, som hverken har adgang til internet eller sociale medier. De er den primære målgruppe for de nye super-billige Nokia telefoner, som i det mindste kan levere muligheden for at tale i telefon og sende sms tekster til hinanden….

Med Nokia 105 får man en mobil, der kan ringe og sms’e. Telefonen koster 100 kroner og kører mindst en uge på en batteri opladning.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvor køber vi hvad?