Lad din elbil op til 600 km på bare ti minutter

Millioner ekstra bruger nu Galaxy AI

(Foto: Samsung)

Sammen med Google og Microsoft er Samsung nok den it-gigant, der gør mest for at udbrede fænomenet kunstig intelligens (AI) til den brede befolkning.

Samsung har naturligvis indbygget AI i sine nyeste tv-apparater og laptops, men det er i Galaxy mobiltelefonerne, at den sydkoreanske gigants mest åbenlyse promovering af kunstig intelligens foregår.

Tilbage i februar præsenterede Samsung sine spændende og fascinerende Galaxy AI features på sine nye flagskibs-mobiler S24.

Samtidig lovede Samsung, at mange af disse funktioner også ville blive tilgængelige på andre Galaxy telefoner via en opgradering til selskabets One UI 6.1 brugerflade på basis af Android.

Via denne Galaxy AI funktion kan man fjerne f.eks. reflektioner i billeder, som opstår, når man fotograferer gennem ruder. (Foto: Samsung)

 

Desuden ville Samsung også invitere brugere af andre mærker Android enheder til at afprøve Galaxy AI kvaliteteterne på deres egne telefoner.

Den gratis opdatering af One UI 6.1 begyndte i marts, og den fungerer nu på tværs af lidt ældre Samsung telefoner som Galaxy S23 serien, S23 FE, Z Fold5 og ZFlip5 samt Galaxy Tab S9 tablets.

Siden da har over 8,8 millioner brugere downloadet og aktivt benyttet Galaxy AI funktionerne. Antallet stiger hver dag, og det er Samsungs mål at nå 100 millioner inden årets udgang.

Ikke overraskende er det Galaxy AI funktionerne Live Translate, Chat Assist og Circle to Search with Google, der er de mest populære.

Galaxy AI gør det bl.a. muligt at kommunikere via telefonen på to forskellige sprog og få tingene oversat i “real time” på skærmen. (Foto: Samsung)

 

Næsten 78 procent af Galaxy Z Fold5 ejerne, 80 procent hos Galaxy S23 Ultra og omkring 75 procent af Tab S9 Ultra brugerne har downloadet One UI 6.1 opdateringen. Det gør den til en af Samsungs mest benyttede software-opgraderinger nogensinde.

Samsung ruller derfor nu anden bølge af One UI 6.1 opdateringer her i april. Den sørger for, at Galaxy S22, Galaxy Z Fold4, Z Flip4 samt Galaxy Tab S8 tablets. Alle skal være med på AI-vognen.

Nok så spændende er, at også ikke-Samsung-brugere fremover kan udforske Galaxy AI på deres egne enheder. Det sker via en særlig ”Try Galaxy” app.

I app’en kan de ”fremmede” dels afprøve Samsungs styresystem. Dels lære meget mere om de mange nye AI-features.

Det gælder bl.a. den to-vejs stemme- og tekst-oversætter Live-Translation samt Chat Assist, som kan hjælpe med at tilpasse stil og tone i tekst og beskeder.

Endnu mere opsigtsvækkende er Circle to Search with Google, hvor man kan lave cirkler, fremhæve, tegne eller trykke på ting på skærmen for at starte en internet-søgning.

I Try Galaxy app’en kan man ikke kun se på videoer, hvordan de nye AI-funktioner benyttes. Man får også adgang til bl.a. Samsung Galaxy temaer, så man kan tilpasse sin telefons skærm-look med ikoner i samme farver. Desuden kan man også afprøve Samsungs Health app.

Samsung Danmark har mærket en mega-stor interesse fra ikke-Galaxy brugere, som gerne vil afprøve den kunstige intelligens. Interesserede kan downloade en QR-kode til formålet via følgende link https://trygalaxy.com/ .

Hvor stor nysgerrigheden efter AI er hos danskerne, blev afsløret for nylig ved en rundspørge, som Samsung lod foretage af analysefirmaet Norstat.

Den viste, at 44 procent af os danskere vil benytte kunstig intelligens, hvis den er til rådighed på deres smartphone….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lad din elbil op til 600 km på bare ti minutter