Motorola folder igen til juni

Så er der miss-valg for kunstigt skabte piger

(Foto: Emily Pelligrini / Instagram)

Gad vide, om salig Hugh Hefner fra Playboy ikke ville rulle en ekstra gang i graven, hvis han kendte til den nyeste udgave af miss-valg.

Det drejer sig nemlig om den første Miss AI konkurrence, hvor de unge kvindelige modeller ikke selv kan stille op rent fysisk. De eksisterer  jo ikke i virkeligheden.

I stedet er det programmører og softwarehuse, der kommer med modellerne. Det sker med mange af de samme klicheer, vi kender fra de gammelkendte miss-valg, som vi husker helt fra små provinsbyer, over Danmarks kønneste til Miss World og Miss Universe.

Alt skal nemlig sidde perfekt i den kunstige intelligens’ miss-valg: Make-up, stylede frisurer og figur-betonede klæder.

Den digitale model Aitana Lopez fra Spanien er selv dommer i Miss AI konkurrencen. Hun har selv 314.000 følgere på Instagram. (Foto: Fit_aitana / Instagram)

Tilmeldings-fristen til Miss AI udløb her lige før weekenden. Den er en del af den årlige WAICA konkurrence – World AI Creator Awards”, hvor det normalt er skaberne, som bliver præmieret. Ikke deres modeller.

WAICA må gerne udvikle sig til at blive AI-branchens svar på filmenes Oscars, skriver manden bag projektet – Will Monanage – i en pressemeddelelse.

Miss-valget med sin præmie-sum på 20.000 dollars skal kun være begyndelsen. Samtidig sørger de virtuelle misser naturligvis for masser af omtale i medier verden over.

Selve forløbet minder såmænd også om de klassiske miss-konkurrencer: Modellerne bliver vurderet efter udseende, holdning og charme. De skal vise deres ”karakter” ved at svare på nogle spørgsmål.

Smuk dommer i Miss AI skønheds-konkurrencen. (Foto: Emily Pelligrini / Instagram)

Derefter kommer de nye kriterier. Lad os kalde dem de indre kvaliteter:

Det drejer sig om den tekniske raffinesse under programmering af den falske model. Hendes sociale evner på internet bliver også bedømt.

Miss-konkurrencens dommer-panel virker som meget ”kompetent”. To af dem er nemlig selv AI-modeller – Aitana Lopez og Emily Pellegrini.

De to andre dommere er mere ægte. Det er pr-mandern Andrew Bloch og den formentlig eneste historiker med speciale i skønheds-konkurrencer – Sally-Ann Fawcett.

Hvordan reaktionen bliver på Miss AI konkurrencen, får vi nok senest at se, når den første vinder bliver kåret om nogle uger og måneder.

(Foto: Er det her en ægte skønhed foran Eiffeltårnet, eller er hun skabt via kunstig intelligens? (Foto: Emily Pelligrini / TikTok)

Hvor mange andre skønheds-konkurrencer i de senere år har taget diversitet og sundere kvinde-idealer ind, virker Miss AI meget klassisk i sit fokus:

Manden bag den virtuelle dommer Emily Pelligrini har således fortalt, at han har skabt sin AI-model via en Chat-GPT rundspørge om gennemsnits-mandens drømmekvinde.

Derefter byggede han en langhåret skønhed med flot brystparti og lange ben. Efter sigende skal  hun have ”snydt” mange mænd online – deriblandt også flere kendisser.

Spanske Aitana benytter også sex-appeal på skærmen. ”Verden er altså sexualiseret”, forklarede en af opfinderne til mediet ”Euronews.”

Resultatet er en super-slank AI-kvinde med rosa hår, som man kan booke som reklame-model….

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Motorola folder igen til juni