Googles Gemini AI taler nu dansk

Android bliver meget mere intelligent

(Foto: Google)

Indtil videre har det kun været Googles egne Pixel telefoner og de mest avancerede modeller af Samsungs Galaxy S24 mobiler, der har disket op med mere avanceret kunstig intelligens (AI) end til f.eks. at hjælpe med fotografering.

Det ændrer sig meget snart, når Google indbygget sin Gemini chatbot direkte ind i sit populære Android styresystem til smartphones, tablets og øretelefoner.

Gemini vil bl.a. gøre Android kontekst-opmærksom i og på tværs af apps. Man vil kunne udføre avanceret billed-redigering på alle nyere Android enheder og f.eks. spørge sin mobil om specielt ind i YouTube videoer.

Den vigtigste nyhed er, at Gemini nu vil være fuldt integreret med det underliggende styresystem (OS). Det betyder først og fremmest, at den kunstige intelligens bliver bedre til at forstå sammenhænge og funktion af apps, som man benytter på sin telefon eller tablet.

(Foto: Google)

Gemini bliver en del af det kommende Android 15, der lanceres senere i år. Her kan Gemini lægge sig oven på den app, man lige bruger, så man kan sende spørgsmål og ønske om aktioner direkte ed i app’en.

Google giver selv et eksempel, hvor man kan lægge billeder direkte ind i Gmail og Google Messages.

Et andet eksempel er den nye feature ”Ask This Video”, der lader brugeren stille alle mulige spørgsmål om en YouGov – og giver ham eller hende et godt svar.

Google siger, at denne nye feature vil fungere med milliarder af video’er. En tilsvarende funktion kommer senere til pdf-filer.

Gemini til Android vil være Googles første store skridt til at lægge kunstig intelligens direkte på ens enhed. Indtil nu er AI-kommunikationen foregået via opkald til en stor computer i skyen.

“Circle to Search” funktionen kendes i dag fra Samsungs og Googles egne telefoner. Inden længe vil alle nyere Android telefoner få den via det nye Android 15 styresystem. (Foto: Samsung)

Google får dermed et vigtigt forspring for Apple og direkte AI-konkurrenter som Microsofts xxxx, OpenAI’s ChatBot eller andre rivaler som Rabbit og Humane.

Den allerede kendt feature “Circle to Search”, som Google og Samsung har på sine smartphones, kommer også som standard i Android og dermed tilgængelig på mange flere telefoner.

I ”Circle to Search” skal man blot trække en streg omkring det motiv på skærmen – f.eks. et foto – som man vil foretage en Google søgning på. Det kunne f.eks. være adressen på en restaurant, prisen på en vist bil eller navnet på en person.

Andre vil sikkert elske funktionen til opgaver i matematik og fysik. Lav en cirkel omkring problem-stillingen på skærmen, og svaret vil komme i løbet af et sekund.

Når Gemini ligger direkte på mobilen, giver det helt nye muligheder. F.eks. vil man kunne lave cirkel-søgningen uden at skifte app….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Googles Gemini AI taler nu dansk