Hvor kreative er danskerne?

Nokia danser på retro bølgen

Jeg kender et par enkelte danskere, som synes, at smartphones er for store i lommen og for komplicerede at betjene. De er ikke længere en mobiltelefon, der kun kan det væsentlige – at ringe og modtage opkald. I stedet er de bærbare computere, som tilfældigvis også kan ringe. Blandt så meget andet.

Disse få mennesker er formentlig med i målgruppen for Nokias to nye 220 4G og Nokia 105 2G telefoner, som finnerne netop har præsenteret. De ligger meeeeget langt fra Nokias store satsning på 5G telefoni, men de skal nok finde deres kunder alligevel;

Som børnenes første mobil, hos teknologi-skræmte ældre og i lande, hvor der hverken er råd til avancerede smartphones eller mobilnet struktur til at bruge dem.

Det med priserne skal tages helt bogstaveligt. Den nye Nokia 105 koster således kun 13 euro eller 100 kroner. Den lidt større Nokia 220 4G skal man betale 39 euro for – ca. 300 kroner.

Den lille Nokia 105 er måske rigtig god til at tage med i støjende omgivelser som på et diskotek. I hvert fald så længe man kun vil læse og skrive sms beskeder.

De to nye Nokia modeller er såkaldte ”feature phones”. Det hed mobiler, inden iPhone kom for 11 år siden og indførte begrebet ”smart phones.” Dengang – omkring årtusinde-skiftet – syntes man skam, at Nokia, Ericsson, Motorola, Dancall og Bang & Olufsen var meget avancerede.

Som ”efternavnene” i de nye Nokiaer afslører, er telefonerne beregnet til bestemte tele-infrastrukturer. Nokia 220 er nu klar til at udnytte hastigheden i moderne 4G netværk, mens lillebror Nokia 105 kun skal bruges i ældre 2G lande. Det betyder i praksis, at 105-modellen næppe længere vil du’ i Danmark, hvor stort set alle mobilnet i dag kræver mindst 3G telefoner.

For de 100 kroner får mange fjerde generation af Nokias efterhånden legendariske 105 model. Lille og handy, solid og hurtig at arbejde med. Den har indbygget FM-radio, et rigtigt tastatur at skrive på og hukommelse nok til 2.000 telefon kontakter og 500 sms beskeder. Desuden kan batteriet tages ud, og det holder adskillige dage på en opladning. Ren science fiction i disse smartphone dage, hvor mobilen ofte skal en tur i stikkontakten et par gange om dagen.

De to nye Nokia’er fås i flere glade farver – og meget vigtigt. Begge indeholder berømte gamle spil som ”Tetris” og ”Snake”. Telefonerne kommer til salg i august…..

For 300 kroner får man en solid 4G mobil fra Nokia. Selvom fokus er på de grundlæggende egenskaber som at tale i telefon og sende sms, kan man da glimrende spille på Nokia 220. Den har nemlig indbygget Snake og Tetris.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvor kreative er danskerne?