Danskerne tjener syvende mest

LEGO bliver mere grøn

Der har aldrig været tvivl om, at LEGO er genialt, lærerigt, og at alle aldersklasser kan bygge noget sjovt med klodserne. Undertiden har der dog været toner fremme om, hvorvidt plastik materialet, klodserne blev laver af, var sundt, genbrugsvenligt og grønt på andet end overfladen.

Denne kritik får legetøjets mestre fra Billund nu til at forstumme én gang for alle.

Senere i år vil nye LEGO klodser nemlig være lavet af sukkerrør. Eller i hvert fald et plastik-agtigt materiale udvundet af planten, der kan gro de fleste steder i tropiske områder. Så kom ikke og sig, at sukkerrør kun kan bruges til at lave rom af.

LEGO har allerede de ”grønne” klodser i produktion, og de vil blive introduceret i LEGO bokse om ikke så lang tid. I første omgang bløde LEGO-dele som træer, blade, buske og andre botaniske elementer. På den måde får LEGO smuglet det miljørigtige budskab ind som en leg hos både børn og voksne.

LEGO gør opmærksom på, at plantagerne, hvor sukkerrørene vokser, er bæredygtigt drevet. Det udvundne materiale lever op til Bioplastic Feedstock Alliance’s guidelines og er certificeret af Bonsucro Chain of Custody.

Selve materialet fungerer teknisk på samme måde som i de normale klodser. De er lige så solide og mindst lige så sikre at bruge. De kan desuden bruges og blandes uden problemer med eksisterende LEGO brikker.

Ifølge LEGO arbejder man tæt sammen med leverandørerne af sukkerrør for at sikre, at både dyrkning, høst og den efterfølgende bearbejdning lever over til den danske verdenskoncerns Code og Conduct for miljø, sund, sikkerhed og etiske standarder.

Som del af sit nye initiativ er LEGO gået i samarbejde med World Wildlife Foundation Verdensnaturfonden (WWF) om fælles kampagner:

”Plastik er en af verdens helt store udfordringer lige nu. Det tærer på jordens ressourcer og økosystemer. Derfor har vi gennem flere år støttet udviklingen af nye og bæredygtige typer af plastik,” forklarer Bo Øksnebjerg. Han er generalsekretær for den danske del af WWF.

”Vi er meget tilfredse med, at LEGO bruger vores ekspertviden til at gøre børnenes favorit legetøj mere miljørigtigt,” fortsætter Bo Øksnebjerg….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Danskerne tjener syvende mest