På onsdag hyler din mobil

Vis af med hovedet

(Foto: Gamel)

Cykel- og motorcykel-hjelme med integrerede blinklys er ikke den helt store nyhed. De er måske ikke særligt udbredte, men de har været på markedet i et stykke tid.

Ligesom i en bil har de dog den lille ulempe, at man skal bruge en finger til at aktivere de lysende retningsvisere.

Den lille franske upstart virksomhed  Gamel har fundet på en anden idé:

Her skal man kun læne hovedet til enten venstre eller højre for at få et LED-bånd bagerst på hjelmen til at blinke til den side, man vil dreje.

Den blinkende retningsviser slukker automatisk efter otte sekunder. I den periode beeper den højlydt inde i hjelmen, så cyklisten ved, at han eller hun har aktiveret blinkende. Det kunne jo være sket ved en fejltagelse.

Gamel cykelhjelmen er i det hele taget meget lysende og derfor tydelig for medtrafikanter:

Gamel hjelmen er vand- og støvtæt efter IP55 specifikationerne. (Foto: Gamel)

På fronten af hjelmen sidder nemlig også en stribe hvide lysdioder, der kan agere som en ekstra forlygte.

Dertil kommer, at blinklysene på bagsiden har en smart ekstra-feature:

I samarbejde med et indbygget accelerometer fungerer det som et stærkt lysende bremselys, når cyklisten nedsætter farten stærkt.

Det integrerede Li-ion batteri kan holde lysshowet kørende i ti timer, inden det skal oplades igen. Det tager så til gengæld hele tre timer at foretage.

Meget praktisk indeholder Gamel en strøm-spare-funktion. Når hjelmen ikke har været i brug i tre minutter, lukkes ned for elektronikken.

Den nye Gamel hjelm vejer i øvrigt 360 gram. og overholder alle internationale sikkerheds-bestemmelser. Hageremmen fastgøres ved hjælp af små magneter.

Man kan vælge sin smarte cykelhjelm i fire farver – creme-hvid, sort, marine-blå og khaki. (Foto: Gamel)

Hjelmen er vandtæt efter IP55 specifikationerne, hvilket selvfølgelig betyder, at man roligt kan have den på hovedet i både regn og snevejr. Tage den med ud at bade skal man dog ikke.

Gamel forsøger i øjeblikket at samle penge til en storproduktion via Crowd Funding på iværksætter portalen Kickstarter.

Her kan interesserede forudbestille et eksemplar til en særlig intrto-pris af 149 euro eller ca. 1.110 kroner. Den senere butikspris bliver noget højere – nemlig 249 euro….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

På onsdag hyler din mobil