Køber vi kun LP'er til pynt?

Airbag til cyklister

(Foto: In & Motion)

Når moderne biler i dag er fyldt med airbags, skal cyklister vel også have adgang til samme livreddende teknologi.

Cyklerne overtager jo mere og mere af trafikken i bl.a. København, hvor cykelstierne efterhånden er lige så overfyldte som motorveje i myldretiden.

Desuden er mange cyklister mindst lige så aggressive som stressede bilister og er med til at gøre cykelstierne til et farligt terræn at færdes på.

(Foto: In & Motion)

Godt, at der så findes kreative opfindere som franske In & Motion, der har udviklet et smart supplement til cykel-hjelmen.

Det er STAN – en airbag, der gemmer sig i cyklistens rygsæk. Her fylder airbag’en kun meget lidt, når den er ikke er udløst.

Derfor har STAN nyheden også plads til de andre ting, man typisk slæber rundt med i sin rygsæk i hverdagen. Det være sig bøger, mobiltelefon, madpakke, laptop eller vandflaske.

Når airbag’en er udløst, ligner en søhest fra siden. (Foto: In & Motion)

Den del af rygsækken er isoleret fra selve airbag’en, så de dyre varer ikke bliver beskadiget, når et trafik-uheld – eller værre en ulykke – får “sikkerheds-posen” aktiveret.

In & Motion lover, at airbag’en puster sig op på bare 0,1 sekund.

Bagefter ligner cyklisten en søhest på to hjul, men den beskytter altså risikoen for hoved-kvæstelser med 80 procent. Også cyklistens ryg, skuldre, nakke og brystparti bliver pakket ind.

Ved siden af airbag’en rummer rygsækken også en separat sektion til almindelige ting, man ofte har med på cyklen – laptop, mobiltelefon, bøger og madpakke. (Foto: In & Motion)

Hvad der er endnu mere smart: STAN rygsækken indeholder Bluetooth, så den kan automatisk alarmere politi, Falck og andre nødtjenester via en app på cyklistens smartphone, når uheldet skulle ske.

Desværre har In & Motion endnu ikke sat STAN airbag’en til salg endnu. Den bliver stadig prøvekørt og venter på godkendelse fra flere trafikale myndigheder.

Hvis du har lyst til at afprøve airbag’en til cyklister, kan man registrere sig på In & Motions hjemmeside. Prisen på den livreddende rygsæk er heller ikke offentliggjort….

(Foto: In & Motion)

(Foto: In & Motion)

(Foto: In & Motion)

 

 

 

https://www.yankodesign.com/2023/01/08/this-backpack-deploys-into-an-airbag-to-keep-the-cyclists-safe-from-injury/ airbag i rygsæk til cyklist

https://stan.inemotion.com/en

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Køber vi kun LP'er til pynt?