En Whopper tak – og lidt strøm til bilen

Det ergonomiske tastatur vender tilbage

(Foto: Logitech)

I april stoppede Microsoft desværre produktionen af sit populære pc-tilbehør inklusive de karakteristiske ergo-tastaturer.

De var ellers højt-elskede af mange mennesker, som hver dag tamper i timevis i tasterne som led i deres arbejde eller uddannelse.

Heldigvis kunne den schweiziske tilbehørs-gigant Logitech se, at det var en dårlig idé, og Microsoft efterlod et gabende hul i markedet.

(Foto: Logitech)

Ergo fylder Logitech nu hullet ud med sit nye Wave Keys tastatur, der ligner Microsofts til forveksling. Navnet er også oplagt, når tasterne er placeret som en bølge hen over skrivebordet.

Logitech har mange forskellige tastaturer i sit udvalg, men kun nogle få af dem med særligt fokus på ergonomi.

Den er samlet i Logitechs ERGO serie, som også omfatter den utraditionelt Lift Vertical Ergonomic computer-mus.

(Foto: Logitech)

Det bølgeformede tastatur hjælper brugeren til at placere sine hænder, håndled og underarme i en naturlig position, så fingrene kan skrive bekvemt og uden smerter.

Trods det utraditionelle design sidder tasterne som altid i et QWERTY-layout. Derfor kræver Wave Keys ikke, at man skal lære maskin-skrivning forfra. Nogle få minutters tilvænning vil være tilstrækkelige for de fleste.

Logitechs nye Wave Keys kommer samtidig med en integreret og blødt polstret håndleds-støtte. Den fås i tre forskellige farver, så æstetikken kan opretholdes på skrivebordet.

(Foto: Logitech)

Med Wave Keys følger også Logitechs Logi Options+ app, som man f.eks. kan bruge til at indrette tastatur-genveje. Fint, når man ofte bruger de samme kommandoer og funktioner, når man skriver.

Logitech anvender langt hen ad vejen genbrugs-plastik i sit nye tastatur. I den sorte version er det 61 procent – i den hvide 46 procent.

Tastaturet er tilmed ”multi-OS”. Det betyder, at det passer til flere styresystemer. Et enkelt tryk på en knap, og man kan skifte mellem Windows-pc, Mac og iPad.

Tilslutningen sker enten trådløst via Bluetooth eller den medfølgende Logi Bolt modtager, som er meget hurtig og øger sikkerheden.

Endelig skal nævnes, at Wave Keys er godkendt og anbefales af US Ergonomics. Det er en organisation, som fremmer sundhed og god krops-holdning i kontor- og produktions-miljøer.

Logitech sigter primært på professionelle brugere med sit Wave Keys tastatur. De sidder foran deres pc i virksomheder og den offentlige sektor.

Jeg er dog sikker på, at det ergonomiske tastatur også kan blive populært hos studerende og hjemmebrugere osv. Også fordi prisen er attraktiv.

Wave Keys fås i kulørerne Graphite og Off-White til 599 kroner….

(Foto: Logitech)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En Whopper tak – og lidt strøm til bilen