Her er mobilgigantens første elbil

Den nye Twitter rival kører ikke i Danmark

(Foto: Meta)

(Opdateret) Rygterne holdt vand. Meta koncernen med Facebook som sit mest kendte medlem stod klar med en direkte rival til kriseramte Twitter.

Lidt overraskende kom den nye ”Threads” platform en dag tidligere end forventet – nemlig natten til i dag. Det skete med de sædvanlige store armbevægelser, når nye sociale medier bliver lanceret.

”Let’s do this. Welcome to Threads”, skrev Metas topchef Mark Zuckerberg i sit første indlæg på Twitter konkurrenten. Ledsaget a fen emoji med ild i.

Her til aften torsdag praler Zuckerberg med, at Threads allerede har nået 30 millioner brugere efter blot ét døgn online. Ingen af dem er fra EU og Danmark i første omgang.

(Foto: Meta)

På grund af Metas konflikter med EU omkring privatlivets fred, data-deling og EU’s nye Digital Markets Act  lanceres Threads kun i godt 100 lande uden for EU.

Det vil bl.a. sige, at briterne, nordmændene, schweizerne og islænderne kan bruge det nye sociale medie fra i dag.

Det nye Threads er i øvrigt ikke – som mange havde forventet – lænket til Facebook, men til søster-mediet Instagram.

Med andre ord skal man have en Instagram konto for at logge ind. I Danmark bruger omkring hver tredje person over 18 år Instagram.

(Foto: Meta)

I første omgang kan Threads udelukkende bruges på mobiltelefoner via en app til iPhone eller Android. En web-version til f.eks. pc og Mac kommer senere.

Grundlæggende er Threads en tekst-baseret tilføjelse til Instagram:

Den giver mulighed for at skrive tekst-indlæg på op til 500 karakterer, mens Twitter fortsat er begrænset til 280 for almindelige brugere.

Betaler man for at være medlem af Twitter – det, der kaldes ”Blue Status” – har man dog 10.000 tegn til sin rådighed.

Ligesom Facebook vil Threads opsamle en masse informationer om sine brugere. Der er et af de punkter, som Meta strides med EU om. (Foto: Apple App Store)

Ligesom Twitter er Threads fint til real-time diskussioner, spontane kommentarer, tankevækkende betragtning osv.

Threads er dpg mindre kaotisk end Twitter, fordi den nye app baserer på brugernes eksisterende Instagram konti, deres forbindelser og muligheden for at kontrollere, hvilke personer man vil inter-agere med.

I stil med Instagram kan man lægge skjulte ord ind for at filtrere svar og kommentarer til ens indlæg.

Man kan ”unfollow”, blokere, begrænse eller indrapportere en profil. Alle konti, der er blokeret på Instagram, vil også automatisk være det på Threads.

(Foto: Meta)

De første utilfredse Threads brugere har allerede meldt sig.

De klager først og fremmest over, at indlæg sorteres efter et væsentligheds-kriterium via en algoritme og ikke i kronologisk rækkefølge.

Twitters ejer – den kontroversielle mange-milliardær Elon Musk – var naturligvis hurtigt ude med en kommentar. Han håner Threads og griner af sin nye rival:

“It is infinitely preferable to be attacked by strangers on Twitter, than indulge in the false happiness of hide-the-pain Instagram.”

Det bliver spændende at se, om Threads virkelig kan lokke mange millioner utilfredse Twitter brugere. Det er i hvert fald Mark Zuckerbergs plan….

(Foto: Meta)

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Her er mobilgigantens første elbil