Nye hovedtelefoner har en rørforstærker i

Facebooks Twitter-rival kommer torsdag

iPhone udgaven af Threads. (Foto: Meta)

“Threads” er navnet på den direkte Twitter-rival, som det har været kendt i et stykke tid, at Meta – og dermed Facebook – var på vej med.

Det var også kendt, “Threads” ville blive lanceret i juli. Nu skulle det så være så ganske vist, at det allerede sker i overmorgen – torsdag den 6. juli.

Meta har formentlig fremskyndet premieren for at udnytte det kaos, som Twitter med mange-milliardæren Elon Musk har skabt i de senere dage.

Twitter vil således begrænse antallet af tweets drastisk, som almindelige brugere har lov til at se:

Kun verificerede Twitter-abonnenter – og det vil sige betalende brugere – kan læse 6.000 tweet indlæg om dagen. Gratister, som der er langt flest af, må nøjes med maksimalt 600.

Elon Musks begrundelse er, at modvirke den ekstreme opsamling af data – i teknisk sprog ”data scraping” – som foregår på Twitter.

En trofast Twitter bruger kan sagtens læse 600 tweets og svar på indlæg i døgnet, hvis de handler om et emne, der interesserer ham eller hende.

Medmindre vedkommende betaler mellem otte og 11 dollars om måneden, bliver man smidt ud af sine feeds som resultat.

Meta ser naturligvis et stort potentiale i at lokke millioner af utilfredse Twitter kunder over på Facebook og/eller det nye Threads alternativ.

Derfor gælder det om smede, mens jernet er varmt. Med så meget kaos hos Twitter publikummet får Meta næppe nogensinde så gode odds for at flytte brugere som nu. Medmindre da, at Twitter falder helt sammen og lukker.

I praksis skal det nye Threads lægge sig tættere op ad Instagram end Facebook. Meta kalder da også den nye app for en ”tekst-baseret konversation på Instagram”, der ellers mest gør sig i billeder og videoer.

Lancerings-datoen den 6. juli er afsløret, fordi den optræder på en liste over nye apps, der bliver lanceret i Apples App Store til iOS – altså til iPhones.

Meta har hverken af- eller bekræftet datoen, men det er helt normalt for Facebook og co. Jo mere hype, der opbygges i pressen og i sociale medier forud for en lancering, desto bedre.

Meta har heller ikke endelig bekræftet vigtige detaljer i Threads som f.eks, at Instagram brugere vil kunne hoppe direkte ind i det nye medie med deres nuværende navn og kodeord.

Brugere skal også have mulighed for at vælge, hvor private deres indlæg på Threads skal være, medmindre de skal være synlige for alle.

Desuden vil Thread brugere kunne markere indlæg med ikoner og emojis, ligesom de kan sende og dele andre menneskers indlæg. Præcist som på Twitter.

Vi vil vide mere om et par dage….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nye hovedtelefoner har en rørforstærker i