LinkedIn er hoppet i spil

Endelig en folde-telefon, der er til at betale

(Foto: Nubia)

Samsung lever godt og fedt på at være det eneste af de store mobil-mærker, som har markedsført folde-telefoner i større målestok.

Som situationen er lige nu, er Samsung mere dominerende i klap-telefoner, end Apple er med iPhones blandt danskerne. Og det vil sige meget.

Nogle få andre har forsøgt sig med folde-mobiler:

Motorola har været på det danske marked længst med sin frække Razr, mens OnePlus Open nåede at være den mest solgte af de store folde-modeller i en periode i sidste efterår.

(Foto: Nubia)

Google har aldrig lanceret sin Fold herhjemme og gør det nok heller ikke i den nærmeste fremtid. Og Apple – sandsynligheden for en klapbar iPad er nok større end for en iPhone Fold.

Endelig er der selvfølgelig HMD, der har præsenteret to flip-telefoner i den gamle stil. Det vil sige uden smartphone-egenskaber.

Til gengæld er HMD’s pinke Barbie mobil og gennemsigtige Heineken telefon i det mindste skægge og opsigtsvækkende.

Måske denne lidt triste situation ændrer sig inden længe. Ude i Kina findes nemlig adskillige klap-mobiler, som kunne udfordre Samsungs Galaxy Fold og Flip.

Mest kendt er nok Huaweis udspil, der sælger solidt hos kineserne. De kan så også vælge mellem tilsvarende handy mobiler fra bl.a. Honor, ZTE, Vivo, Oppo og flere andre.

(Foto: Nubia)

En af dem er nu sneget ind på det europæiske marked i skikkelse af den nye Nubia Flip 5G, der kan leveres fra slutningen af maj.

Nubia Flip 5G skal oven i købet sælges til kun 599 euro eller ca. 4.250 danske kroner. Det er langt billigere end hos Samsung.

Nyheden er en direkte rival til Galaxy Z Flip5. Både i design, fremtræden og markedsføring. Lidt feminin, men elegant og absolut stilren.

Den lavere pris skyldes også, at Nubia udstyrer sin Flip med en svagere processor, end der sidder i Samsungs klap-telefoner. Det betyder så, at Nubia’ens præstationer snarere er mellemklasse – ligesom prisskiltet.

Motor ombord er Qualcomms Snapdragon 7 Gen 1. Til sammenligning kører Samsung med de langt stærkere Snapdragon 8, som man også finder i topklasse Android telefoner i konventionelt design.

(Foto: Nubia)

Den indre AMOLED klap-skærm i Nubia Flip er på 6,9 tommer og hurtig 120 Hz billed-opdatering. Grafik-opløsningen er 2.790 gange 1.188 punkter eller Full HD+.

Den store indre skærm suppleres af en mindre på ydersiden, som kan bruges, når telefonen er klappet sammen. Den er cirkelrund og på beskedne 1,43 tommer.

Med sin grafik-opløsning på 466 gange 466 punkter minder den et smartwatch. Den skal også nok mest bruges til at vise klokken, små fotos og forskellige notifikationer om f.eks. opkald, vejr osv.

På ryggen af Nubia Flip sidder to kameraer med kunstig intelligens. Det ene har en 50 megapixel hovedlinse. På fronten sidder så en selfie-skyder på 16 MP.

Endelig er der batteriet, som er 4.310 mAh og kan lades pænt hurtigt op via USB-C kabel med 33 watt. Selve mobilen fås i de tre kulører Sunshine Gold, Cosmic Black og Flowing Lilac.

(Foto: Nubia)

Som nævnt vil Nubia sælge Flip 5G til en pris af 599 euro. Det er noget dyrere end de 2.999 yuan (ca. 3.100 kroner), som kineserne kan købe telefonen for.

Til sidst – hvis der skulle være nogle blandt mine læsere, som ikke kender navnet Nubia, må jeg hellere komme med en lille forklaring:

Nubia Technology er gaming-mærket i den store kinesiske ZTE telekoncern. Mærket er stort i sit hjemland, hvor det bl.a. har købt super-fodbold-stjernen Ronaldo som sin ambassadør.

Nubia vil nu være et globalt mobilmærke med klar markering i Europa. Telefonerne sælges allerede i en række danske butikker, men ikke hos de store kæder og teleselskaber. Indtil nu i hvert fald.

Nubia Flip indledte i øvrigt sin karriere som ZTE Libero Flip i Japan. Siden er den altså også dukket op med Nubia logoet på og som markedets formentlig billigste af slagsen.

https://eu.nubia.com/

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

LinkedIn er hoppet i spil