Streaming har oversvømmet os

Den er da cute

(Foto: Vivo)

OnePlus har annonceret, at man var på vej til Danmark med en klaptelefon senere i år.

Mens vi venter på den, kan man jo kigge på, hvad OnePlus’ søstermærke Vivo præsterer i folde-mobiler.

Vivos telefoner sælges ikke officielt på det danske marked, og de to helt nye klap-phones – X Fold2 og X Flip – kan lige nu kun købes i Kina.

Især den nye Vivo X Flip kunne sagtens ende som et trendy modefænomen. Næsten endnu mere end Samsungs populære Galaxy Z Flip, som mange danskere har taget til sig.

(Foto: Vivo)

Vivo X Flip virker nemlig endnu frækkere end Samsungs bestseller. Eller er ”sød” måske det bedre ordvalg.

Det, der gør X Flip til noget særligt, er det enorme display på ydersiden. Det er større end hos nogen anden fabrikant.

Desuden leverer Vivo sin lille klap-mobil i to tre flotte farver:

Den ene er lyslilla med en nærmest strikket overflade i et diamant-lignende mønster. Den anden er Diamond Black, mens den tredje kulør hedder Silk Gold.

Når X Flip er foldet ud, har en 6,7 tommer stor AMOLED skærm at boltre sig på. (Foto: Vivo)

Til gengæld er det skuffende, at Vivo ikke har villet ofre den seneste nye processor til sin lille skønhed.

Både Samsung, OPPO, Motorola, Huawei og formentlig også OnePlus bruger Qualcomms Snapdragon 8 Gen 2 motor, der sidder i de fleste Android toptelefoner i år.

I stedet må Vivo X Flip købere nøjes med den knap så kraftige Snapdragon 8+ Gen 1 processor, som dog nok vil være rigelig hurtig for de fleste.

Processoren arbejder nemlig sammen med lynhurtig DDR5 RAM og den nyeste generation UFS 3.1 lagerstyring. De kan sagtens kompensere for de manglende kræfter i den centrale motor.

(Foto: Vivo)

Indendørs sidder det store og fleksible AMOLED display, der måler 6,74 tommer, når Vivo X Flip er klappet op. Det viser billeder i Full HD+ med 2.520 gange 1.080 punkter.

Opdaterings-hastigheden er valgfri mellem 60 og 120 Hz. Sidstnævnte gør X Flip fin til computerspil.

Udendørs kommer så den store tre tommers ekstra-skærm, som kan vise en masse ting, når telefonen er lukket.

Også her er der tale om en lysstærk AMOLED-type med en opløsning på 682 gange 422 punkter vist i 16,7 millioner farver.

(Foto: Vivo)

Vivo har hentet hjælp fra den berømte tyske linse-specialist Zeiss til sine kameraer. Både selfie-skyder og hoved-kameraerne på bagsiden er forsynet med Zeiss T-optik.

På foldemobilens rug sidder et hovedkamera på 50 megapixel og Sony IMC866 billedsensor. Det assisteres af en super-vidvinkel med autofokus på 12 MP. Selfie-skyderen er så på 32 MP.

Kameraerne indeholder flere sjove features. En af dem er, at man kan bruge Vivo X Flip som en traditionel digital video-optager.

I så fald skal man åbne X Flip halvvejs og holde telefonen vandret. Her kan man så udnytte de indbyggede seks mini-movie funktioner med hver sit retro-filter.

(Foto: Vivo)

Endelig rummer Vivo nyheden et batteri på 4.400 mAh og 44 watt hurtig-opladning. Der er dobbelt SIM-kort, tre-vejs Wi-Fi 6, NFC og Bluetooth 5.3. Styresystemer er Vivos egen OriginOS 3 variant af Android 13.

Til sidst lidt om det fysiske og mekaniske:

Vivo X Flip er f.eks. pakket ind i aluminium i samme kvalitet, som bruges til passagerfly. Det gør mobilen eget robust, og Vivo lover, at den lille telefon sagtens kan tåle bump og et fald på gulvet fra et spisebord.

Desuden bruger Vivo et helt ny-designet hængsel til at holde sammen på mobilens to halvdele.  Det skal være både meget holdbart og er testet med 500.000 gange folde op og i.

Som nævnt indledningsvis kan Vivo X Flip lige nu købes på det kinesiske marked. Her tilbyder Vivo sin søde lille nyhed i varianter med 12 og 256 GB eller 12 plus 512 GB. I Kina begynder priserne ved 5.999 yuan eller ca. 6.300 ‘ danske kroner….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Streaming har oversvømmet os