Denne maske dræber virus

Ny foldemobil er landet

(Foto: Motorola)

Det er ikke, fordi udvalget af 5G telefoner er overvældende endnu på det danske marked.

Adskillige fabrikanter har annonceret de fremtids-sikrede mobiler, men relativt få kan faktisk levere dem.

Tilmed ligner de nuværende 5G smartphones alle hinanden i design. Med andre ord er de ret traditionelle at se på.

Det er bestemt ikke tilfældet med Motorolas Razr 5G folde-mobil, der lander i danske butikker i morgen onsdag til priser fra 10.999 kroner.

(Foto: Motorola)

 

Det er mange penge at lægge ud for en mobiltelefon – og alligevel ikke. Større modeller af iPhone 12 og de nyere Samsung Galaxy Note20 modeller koster også snildt over 10.000.

Hos Motorola Razr 5G betaler man for designet og for den dyre teknologi. OLED-displays, som kan foldes, er stadig kostbare at fremstille – og dermed også at købe.

For 16 år siden havde Motorola allerede en Razr telefon. Den kunne klappes i, men havde ikke en stor touch skærm som de senere smartphones.

Den første Razr blev en bestseller for Motorola, fordi den var så lille og let og meget cool. Selvfølgelig er den inspirationen til de nye Razr modeller.

(Foto: Motorola)

Den første kom for godt et år siden og blev næppe en sællert for Motorola. Razr var for dyr og bød på for lidt – ud over naturligvis det bøjelige display.

Motorola siger, at det er blevet meget bedre med den nye 5G udgave. Den har fået flere forbedringer ud over 5G, og den er i dag den eneste klaptelefon, som kan bruges fuldt ud, når den er foldet sammen.

Det skyldes, at Motorola har indbygget en ny ”ekstern” Quick View skærm. Den kan bruges til langt de fleste standard funktioner som et foretage opkald, se og besvare beskeder, afspille musik, foretage betalinger eller tage selfies.

Det er i sig selv smart, for Razr 5G fylder meget lidt, når den er foldet sammen.

Rigtig smart bliver det, når billedet fra det lille udvendige display automatisk følger med over på den større Flex View skærm på indersiden, efter at telefonen er klappet op.

 

Når vi nu lige er ved skærmene, er Flex View på 6,2 tommer i udfoldet tilstand. Det kan vise Full HD+ grafik med 2.142 gange 876 punkter.

Det mindre display på ydersiden er på 2,7 tommer og viser 800 gange 600 punkter. Også det er naturligvis berørings-følsomt.

Motoren i den lille mobil er en Snapdragon 765G med 8 GB RAM og 256 GB lager. Kameraerne er et 48 megapixel objektiv på ryggen og en 20 MP selfie skyder på fronten.

Folde-telefonernes normale Archilles-hæl er hængslerne.. Hos Motorola er de blevet testet til at håndtere 200.000 gange vippe op og i. Vel at mærke under forskellige temperatur og, efter at telefonen er faldet på jorden.

Billederne viser, hvor lille Razr 5G kan blive. De tilhørende specifikationer taler om 91 gange 71 gange 17 mm sammenfoldet. Vægten er 192 gram….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Denne maske dræber virus