Oprør på det danske internet

Smart Razr kommer i ny udgave

(Foto: Pocketlint)

Tilbage i 2004 var den en sensation. Faktisk den første mobiltelefon, der var moderigtig og trendy. Endda tre år før Apple kom med sin første iPhone.

Motorola lagde et guldæg med sin lille elegante klapmobil Razr, der nåede at blive købt i over 50 millioner eksemplarer, inden den blev sendt på pension i 2011.

50 millioner var mange dengang, hvor mobiltelefoner bestemt ikke var hvermands eje, som de er nu. Det kan alene ses af, at Apple 13 år har solgt 2,5 milliarder iPhones.

Never mind. Motorola, der i mellemtiden ejes af kinesiske Lenovo, forsøgte at genskabe succes’en med en moderne Razr sidste år.

Den foldbare smartphone fik masser af omtale, men kom noget forsinket i butikkerne. Tekniske problemer, som også Samsung og Huawei havde med deres klapmobiler.

(Foto: Motorola)

Das Razr endelig kunne købes, tror jeg ikke, at den ligefrem blev revet ned af hylderne.Telefonen var lille og lækker, men aaaalt for dyr i forhold til den elektronik, der sad i den.

Onsdag den 9.september kommer en ny og opgraderet Razr. Hvad den skal hedde, er der en del uenighed om blandt nettets spåmænd. Både Razr 2, Razr 5G, Razr 2020 og Razr Odyssee er nævnt. Odyssee er Motorolas eget interne kodenavn for den nye modeL.

Den nye Razr skal bl.a. få et større og mere holdbart display, der kan foldes på midten. Telefonen har nu 5G, hvilket er en simpel nødvendighed her i 2020 – især for en smartphone, der koster på den forkerte side af 10.000 kroner.

Med en Snapdragon 765G motor er Razr blevet stærkere, men den processor sidder normalt i mellemklasse telefoner. På første klasse må man forvente mere.

Det indvendige display er af P-OLED typen og vokset til 6,2 tommer i udfoldet tilstand. På ydersiden sidder en 2,7 tommers farveskærm til at se notifikationer, mails, beskeder, opkald, vejrudsigt, klokken osv, når Razr er klappet i.

Et af kritikpunkterne på sidste års Motorola Razr var et alt for lille batteri, der ikke holdt i mange timer, inden det skulle lades op igen.

Som altid har “leakeren” Evan Blass vist nogle første spionfotos af den nye telefon på sin Evleaks hjemmeside. (Foto: Evleaks)

På den nye Razr skal Motorola have øget kapaciteten til 2.845 mAh. Stadig ikke imponerende, når selv billige mobiler i konventionelt design har batterier på 4.000 mAh.

Designet er naturligvis skyld i det klejne batteri. Det er svært at finde plads til mere, når telefonen skal kunne foldes på midten. Heldigvis har Motorola nu indbygget en hurtigere opladning på 15 watt.

I det ydre ligner Razr sig selv, og telefonen er stadig meget lille og handy, når den er klappet sammen.

Fingeraftryk-skanneren ser ud til at være forsvundet på de første piratfotos, der er sluppet ud fra Kina. Det må enten betyde, at den sidder i selve skærmen – eller mere sandsynligt – at man skal bruge ansigts-genkendelse og eventuelt pinkode for at åbne sin nye Razr.

Kameraer er der to af. Det ene er en selfie skyder på 20 megapixel (MP). Det andet  bygger på en Samsung Isocell billedsensor på 48 MP. Det er betydeligt bedre end på forgængeren med henholdsvis 5 og 16 MP.

Den ”gamle” Razr koster 13.000 kroner. Den nye bliver næppe billigere….

På både det kinesiske sociale medie WeChat og på Twitter florerer en del gætterier på. hvordan Motorolas nye Razr kommer til at se ud. (Foto: Twitter)

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Oprør på det danske internet