Gør dine hørebøffer kloge

Mobilens display er bare superhurtigt

(Foto: Nubia / ZTE)

For to-tre år siden var udvalget af ægte spil-telefoner til at overse. Der var måske to-tre typer, og kun en enkelt kunne man købe i danske butikker.

I dag er situationen helt anderledes:

E-sport er blevet en kæmpe-business kloden rundt – og med danske hold med i verdens-toppen.

Samtidig flotter mange smartphone fabrikanter sig med gamer-rettede special-modeller.

Indendørs i den kraftige mobil sidder både køle-systemer af kobber og en blæser, der roterer med 20.000 omdrejninger i minuttet. (Foto: ZTE)

Og hvis de ikke lige har en sportsvogn af en mobil, sørger de for, at skærmene er så hurtige, at de kan håndtere avancerede computerspil.

Alene i den seneste uge har jeg fået tilsendt informationer om fem eller seks nye spil-mobiler. Det viser, at markedet eksploderer.

En af de store og kraftige nyheder er Nubia Red Magic 6, der kommer fra den kinesiske telekæmpe ZTE.

Telefonen har officiel premiere tirsdag den 16. marts og skal lande i butikker den 2. april. Også danske, lover ZTE på sin internationale hjemmeside.

Nubia vil ikke vise sin nye super-skærm på fotos før ved lanceringen på tirsdag. (Foto: ZTE)

Det vigtigste salgs-argument for Red Magic 6 er skærmen. Med sine 165 Hz ”refresh rate” er den ganske enkelt markedets hurtigste.

Andre gamer-mobiler i topklassen nøjes med at opdatere deres displays 120 eller 144 gange i sekunder (Hz), mens sløve 60 Hz er standard for almindelige smartphones.

De 165 Hz betyder, at Red Magic 6 kan følge med alle computerspil og videofilm uden hak i billedet. Hastigheden understreges så af, at én-finger berøringer på skærmen håndteres med utrolige 500 Hz.

Motoren bag det hele er naturligvis Qualcomms hidtil kraftigste Snapdragon 888, der assisteres af 18 GB DDR5 RAM og op til 512 GB lager med hurtig UFS 3.1 styring. Det er ret vildt.

Displayet på Nubia Red Magic 8 er en ny-udviklet AMOLED type på 6,8 tommer i Full HD+ kvalitet. Skærmen kan håndtere 10 bit farver og har finger-aftryks-skanneren integreret under sit glas.

ZTE nyheden kommer både som Red Magic 6 og Red Magic 6 Pro, hvor sidstnævnte har mere hukommelse og en endnu bedre køling indenbords. Computerspil og Netflix streaming i timevis kan nemlig varme elektronikken godt op.

I Pro modellen kører en indvendig blæser således med 20.000 omdrejninger i minuttet, mens den almindelige Magic 6 må nøjes med 18.000. Det er værdier, man ellers kun hører fra Formel-1 motorer.

En anden fordel ved Pro udgaven er en hurtigere opladning af batteriet. Det foregår med ekstreme 120 watt. Lillebror klarer sig med ligeledes meget hurtige 65 watt af sit 5.050 mAh store batteri.

På hvert hjørne af Nubia telefonen sidder touch-følsomme udløser-knapper til spillene. (Foto: ZTE)

Kameraerne på de nye Nubiaer er knap så imponerende: 64 megapixels til hoved-objektivet plus 8 MP til en ultra vidvinkel og 2 MP til makro næroptagelser.

Egne fotos kommer helt åbenlyst i anden række på Red Magic 6. Disse telefoner er primært til hurtige spil.

De danske priser er endnu ikke kendt, men i Kina skal Nubia Red Magic 6 koste fra 3.799 yuan. Det er nogenlunde det samme i kroner. Pro modellen skal man betale mindst 4.799 kinesiske yuan for.

Det lyder ikke dyrt, men prisen kan desværre blive helt anderledes, inden telefonerne lander i Europa. Import-afgifter, højere moms, mellemhandlere osv….

(Foto: Nubia / ZTE)

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gør dine hørebøffer kloge