Rusland har hurtigste cyber kriminelle

Nubia Alpha er som taget fra StarTrek

Hvis Homer Simpson, Georg Gearløs eller Storm P kunne vælge ny smartphone, ville de formentlig købe den Nubia Alpha. Det er nemlig en af de mest futuristiske kombinationer af en mobiltelefon, et smartwatch, en fitness træner og et digitalur, vi hidtil har set.

Fleksible OLED skærme er det stuuure nummer hos smartphone fabrikanterne lige i øjeblikket, fordi de bruges i de nye folde-mobiler fra bl.a. Samsung, Huawei, ZTE, Motorola og Xiaomi.

Kinesiske Nubia, der indtil for nylig var ejet af mobil-giganten ZTE, men i dag er selvstændig, går dog et stort skridt videre. Alpha er en telefon, som vi kunne forestille os anvendt i StarTrek eller andre science-fiction film.

Nubia bygger nemlig en rigtig bærbar smartphone med et lille display, som man kan vikle om sin underarm. Ligesom et armbånd eller et ur.

Skærmen er på fire tommer, af den nye bøjelige OLED type og kan vise 960 gange 192 punkter. Den dur ikke til avancerede computerspil eller til at vise nyhedsudsendelser eller film, men kvaliteten er fuldt tilstrækkelig til emails, videotelefoni, til sociale medier eller til at surfe efter nyheder på nettet. Det er sikkert også, hvad de fleste vil bruge Nubia Alpha til.

Processoren er Snapdragon Wear 2100, der også sidder i mange smartwatches, Den er siden kommet i en stærkere 3100 variant, så mon ikke den også dukker op hos Nubia? Processoren assisteres af 1 GB RAM og 8 GB lager.

Den lillebitte smartphone har 4G telefoni, Wi-Fi, Bluetooth og et kamera på fem megapixel. Hele herligheden skal være vandtæt og kunne tåle stærkt sollys lige på. Batteriet på 500 mAh har kræfter nok til at køre mellem én og to dage på en opladning.

Selvfølgelig kan Nubia Alpha mere end fungere som en sjov mobiltelefon på håndleddet. Nyheden fungerer også som fitness tracker med optælling af skridt, kalorie forbrænding, søvn registrering, tjek af puls, temperatur og hjerterytme.

Hele herligheden skal holdes sammen af et styresystem, som Nubia selv har udviklet. Det skal være mere målrettet end Android, men heldigvis være åbent nok til at være kompatibel med beskeder, notationer og mails fra både iPhone og Android.

Man kan f.eks. bruge Nubia Alpha til Skype opkald.

 

Nubia Alpha fungerer helt selvstændigt eller kan opføre sig som et smartwatch, der kræver en smartphone i nærheden. Betjeningen kan foregå via touch, håndbevægelser i luften eller stemme-kommandoer.

Det rene fremtid er Nubia nyheden ikke. Faktisk vil den komme på markedet i Europa senere i år. Priserne begynder ved 449 euro for den rene Bluetooth variant – ca. 3.400 kroner – der kan købes fra april.

Skal Alpha fungere som telefon, koster versionen med 4G og eSIM fra 549 euro – ca. 4.170 kroner. Den kommer til efteråret. Ønsker man Nubia i 18 karat guld, ryger prisen op i 649 euro – knap 5.000   kroner….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rusland har hurtigste cyber kriminelle