Kommer OnePlus 11 før jul?

Facebook vil droppe hardware

(Foto: Meta)

Mens fyrede medarbejdere fra Meta og Facebook har travlt med at klage over dårlig ledelses-stil hos Mark Zuckerberg i de sociale medier, har ledelsen i den kriseramte medie-koncern travlt med at finde besparelser og en ny strategi.

Efter afskedigelser af 11.000 ansatte vil Meta – moderkoncernen bag Facebook, Instagram, Whatsapp osv – som det næste stoppe produktionen.

Det vil først og fremmest gå ud over Portal skærmene til video-chat. De er aldrig nået til Danmark, men fik et salgsboom under Corona pandemien i flere store markeder som f.eks. USA.

Indtil juni solgte Facebook de interaktive skærme til forbrugere, men ændrede så strategi. Nu skulle Portal kun sælges til virksomheder og kontorer i den offentlige sektor.

Facebook vil fortsat udvikle briller til AR og VR. De bliver vigtige for fremtidens Metaverse. (Foto: Meta)

Nu har Meta så skiftet strategi, så man vil droppe produktionen af Portal helt, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Trods fremgangen under Corona nåede Portal aldrig at komme over én procent markedsandel på verdensbasis. Metas topledelse mener derfor ikke, at de er umagen værd.

Den nye nedskæring vil også gå ud over andre hardware projekter som f.eks. Facebooks længere ventede smartwatch, der skulle konkurrere med ure fra Apple, Samsung og Google.

Til gengæld vil Meta fortsat satse på udvikling af hardware systemer til Virtual og Augmented Reality.

Først skulle Portal skærmene kun sælges til virksomheder. Nu bliver de tilsyneladende droppet helt. (Foto: Meta)

Bl.a. skal Meta være på vej med lette Augmented Reality briller, der også vil kunne bruges til fremtidens afløser for det nuværende internet – Metaverse.

Sammen med nyheden om Metas lukning af de fleste af sine hardware aktiviteter er det kommet frem, at 54 procent af de fyrede 11.000 ansatte sad i administrative eller forretnings-relaterede stillinger. De resterende 46 procent var teknikere, ingeniører, designere, udviklere og software-folk.

Rapporten fra Reuters nævner ikke noget om, hvornår Meta og Facebook stopper med at sælge de nuværende Portal skærme….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kommer OnePlus 11 før jul?