Gamle støvsugere skal have nyt liv

Google Bard hedder nu Gemini

(Foto: Google)

Der er gået mode i at omdøbe sine udspil i kunstig intelligens (AI) til mere elegante navne. De skal jo ud at slås på det store forbruger-marked, hvor deres betegnelser skal være letgenkendelige.

Microsoft var først ude med Bing Chat, der nu kaldes Copilot og er godt på vej ind som en del af Windows og Office pakkerne med både AI-understøttelse til både Bing web-søgning, Outlook e-mail og Word tekstbehandling.

Nu er Google så fulgt efter og kalder fremover sine Bard og Duet AI satsninger for det mere mundrette Gemini.

Google Gemini skal gøre det muligt at få en meningsfyldt dialog med sin smartphone. (Foto: Google)

Samtidig har Google præsenteret en gratis Android app af Gemini. Den ledsages af en version, der koster penge og tilbyder flere features.

En egentlig Gemini app til iPhone og iOS er tilsyneladende ikke på vej lige nu. I stedet kan iPhone brugere gå omvejen via selve Google app’en, hvor de kan klikke på Gemini ikonet.

Gemini vil kunne downloades i 40 forskellige sprog inklusive dansk. Gemini Advanced fås i første omgang kun på engelsk, men skal oversættes til 150 sprog-varianter.

De mennesker, der downloader Gemini Android, kan bruge den nye app til at erstatte Google Assistent på deres mobiltelefon, tablet eller chromebook.

Med andre ord: Hvis man trykker lidt længere på Hjem tasten eller siger højt og tydeligt ”Hey Google” til sin mobil, vil den tænde Geminis kunstige intelligens i stedet for den knap så kloge Assistent.

I praksis vil Gemini lægge et ekstra samtale-lag på ens skærm. Det kan give bedre svar, der passer i konteksten:

(Foto: Google)

Et eksempel kunne være evnen til at lave en beskrivelse til et foto, man netop har taget. Eller man kan bede om mere information til en artikel, man netop har vist på sit display.

Man kan selvfølgelig også bruge Gemini til at gøre de samme ting, som man tidligere bad Google Assistent om.

Det er bl.a. at foretage telefon-opkald eller indstille timere til sine enheder i det smarte hjem, så de tænder og slukker på bestemte tidspunkter.

Google lover, at der kommer flere Assistent funktioner i Gemini ifremtiden, ligesom den almindelige Gemini app til Android også giver direkte adgang til det mere ambitiøse Gemini Advanced.

Her ses et eksempel på, hvordan Gemini kan anvendex i Gmail. (Foto: Google)

 

Med andre ord kunne det lyde, som om Google er ved at fyre sin meget udbredte Assistent og erstatte den med den mere intelligente Gemini.

For at få fat i Gemini Advanced skal man tegne abonnement på den nye Google One AI Premium plan.

Den koster 20 dollars om måneden – samme pris som Microsoft Copilot – men er gratis i de to første prøve-måneder.

Sammen med Gemini Advanced følger bl.a. 2 TB plads i skyen og en beskyttet VPN-forbindelse.

Desuden vil man inden længe kunne benytte Gemini Advanced i populære Google apps som Gmail, Docs, Slides, Sheets og Search. Her afløser Gemini det nuværende Duet AI.

 

Google selv siger, at Gemini Advanced vil åbne døren til virksomhedens største AI-model Ultra 1.0.

Med den skal man kunne føre længere og dybere samtaler, der f.eks. kan huske og fremkalde indhold fra tidligere chats.

Endelig skal Gemini Advanced være bedre end sine konkurrenter på markedet til komplekse opgaver som programmering, logiske slutninger, til at følge nuancerede instruktioner eller samarbejde om kreative projekter….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gamle støvsugere skal have nyt liv