Folk i hele verden køber helst de dyre iPhones

Gamle støvsugere skal have nyt liv

(Foto: Støvsugerbanden)

Inden for mobiltelefoner er det efterhånden blevet helt trendy at købe brugte enheder fremfor at ofre en formue på helt nye.

Et markant stigende antal danskere begyndte sidste år for alvor at shoppe op-polerede – ”refurbished” – iPhones og Galaxies.

Det kunne man også tydeligt se hos teleselskaberne og de store elektronik-varehuse, der alle markedsførte genbrugs-fænomenet ved at genoplive ældre mobiler.

Desuden dukkede flere og flere uafhængige butikker op, som specialiserer sig i brugte mobiler, laptops, tablets, øretelefoner og spillekonsoller.

Nu kunne det se ud, som om samme trend skal ramme støvsugerne.

Fakta viser nemlig, at ældre støvsugere ofte er kraftigere end de nye.

Måske er de ikke lige så elegante i design og indeholder helt så mange smarte features, men de suger altså bedre.

Det fortæller butikskæden Støvsugerbanden, der har fem fysiske forretninger på Sjælland, en erhvervs-afdeling og en online-butik.

Hos Støvsugerbanden er det faguddannede specialister, der istandsætter ældre støvsugere, så de ofte fungerer mindst lige så godt som helt nye. (Foto: Støvsugerbanden)

Den familie-ejede virksomhed vil fremover satse meget stærkere på at istandsætte og sælge brugte støvsugere.

Det skyldes ikke kun genbrugs-tanken og den cirkulære økonomi, men også at ældre støvsugere ofte er mindst lige så gode som de nye.

Siden 2017 har EU nemlig indført at, at motor-effekten på nye støvsugere ikke må overstige 900 watt.

Det skal føre til et lavere strømforbrug. Samtidig betyder det dog en dårligere suge-evne.

Noget, som flere og flere danske forbrugere har opdaget og nu kigger efter ældre og mere kraftige støvsugere.

Det er ikke alle, der kan reparere og istandsætte f.eks. en gammel Nilfisk, så den fremstår og fungerer som ny.

Støvsugerbanden har eksisteret siden 1962 og har derfor stor ekspertise på området. Kæden har værksteder i forbindelse med flere af sine butikker.

Den første Støvsugerbanden butik med det nye genbrugs-koncept ligger på Frederiksberg. Her sælges både nye og gamle støvsugere.

Desuden har kæden etableret en helt ny hjemmeside med brugte støvsugere – www.brugtstovsuger.dk – der kører parallelt med online-butikken med nye maskiner.

”Under Corona pandemien lærte vi – som så mange andre – at skifte fokus fra fysiske butikker til online. Det betød en hård beslutning om at lukke et par af adresserne,” fortæller Nicole Kiel Broch. Hun er tredje generation i Støvsugerbanden.

Nicole Kiel Broch lægger ikke skjul på, at hun med sin nye strategi går direkte mod de elektronik-varehusene og de store elvare-butikker….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Folk i hele verden køber helst de dyre iPhones