TDC sælger Blockbuster

Kun hver femte i dansk it er kvinde

(Foto: Getty Images / Unsplash+)

Den danske it-verden er ikke just præget af diversitet. Kun godt hver femte it-specialist er kvinde, og den procent har kun rykket sig en smule i de seneste ti år.

Det afslører nye tal, som IT-Branchen har offentliggjort i dag. De afslører, at andelen af kvinder blandt Danmarks it-specialister kun var 22,9 procent, hvor de seneste tal stammer fra. Ti år forinden var procenten 19.2.

”Vi må konstatere, at vi ikke er lykkedes med at tiltrække flere kvinder til branchen i det seneste årti. Det er virkelig ærgerligt, fordi vi dermed går glip af en potentiel talent-masse, som vi står og mangler desperat,” siger Mette Lundberg. Hun er direktør for politik og kommunikation i fag-organisationen IT Branchen.

Behovet for flere it-specialister har ellers aldrig været større end lige nu:

71,4 procent af de danske it-virksomheder siger således, at manglen på kompetente folk er deres største barriere for vækst her i 2023.

Næsten halvdelen af it-firmaerne – 46,8 procent – har sågar måttet opgive at besætte deres ledige it-stillinger i det seneste år. Der var ganske enkelt ikke ansøgere til dem.

Ser man på kønsfordelingen i de danske it-uddannelser og der på, hvem der bliver klar til arbejds-markedet i næste år, er situationen ikke meget bedre:

Kun 19 procent af de studerende på de datalogiske institutter er således kvinder.

”Nogle enkelte universiteter og uddannelser har knækket koden og har med målrettede initiativer haft held til at lokke flere kvinder ind på it-uddannelserne,” fortæller Mette Lundberg.

”Hvis vi for alvor skal rykke på diversiteten i branchen, vil dfet kræve en bredere og mere langvarig indsats på tværs af alle it-uddannelserne,” fortsætter hun.

Brancheforeningen anbefaler derfor, at faget ”teknologi-forståelse” indføres allerede i den danske folkeskole….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TDC sælger Blockbuster