Disse iPhones dropper Apple

Google er under hårdt pres

(Foto: Gizchina)

Det er en velkendt sag, at Google har sovet i timen, da toget med ChatGPT og kunstig intelligens (AI) begyndte at rulle for alvor for nogle måneder siden.

Langt mere vågne var ærkerivalerne fra Microsoft, der hurtigt købte sig til en andel af OpenAI softwarehuset, der står bag ChatGPT.

Resultatet er, at Microsoft har integreret OpenAI teknologi i sin Bing søgemaskine og er på vej med det samme til Windows, Word, Outlook, Teams osv.

Google derimod har foreløbig præsenteret et forkølet svar på ChatGPT, men kan mærke Microsofts ånde i nakken stærkere og stærkere.

Google skal derfor have afsat 160 ingeniører og programmører til et nyt projekt ved navn Magi. Det skal indeholde kunstig intelligens, der forbedrer Googles online services.

Undervejs kan Google dog sagtens få et par lussinger fra sine ellers trofaste kunder.

Samsung overvejer at udskifte Googles søgemaskine på sine smartphones med Bing fra Microsoft. (Foto: Mika Baumeister / Unsplash)

Ifølge New York Times overvejer verdens største fabrikant af mobiltelefoner – Samsung – nemlig at droppe Google som standard-søgemaskinen på alle sine smartphones, tablets og pc’er.

I stedet vil Samsung angiveligt lade Microsoft Bing med OpenAI flytte ind.

Lige i øjeblikket skal Samsung og Google sidde ved forhandlings-bordet for at forlænge deres nuværende kontrakt. Skulle disse forhandlinger bryde sammen, står Microsoft klar til at overtage.

I 2022 fremstillede Samsung over 261 millioner enheder med Googles Android ombord plus en række Google tjenester som f.eks. Maps.

Samtidig har Samsung også et fint samarbejde med Microsoft, der bl.a. leverer OneDrive til de samme smartphones. Dertil kommer naturligvis Windows til Samsungs laptops.

Også de finansielle markeder har reageret på Googles svaghedstegn. Aktierne I Alphabet, der er moderselskab for Google, dropped i de seneste par dage med fire procent på børsen i New York, mens Microsoft steg med 1,7 procent.

Indtil videre dominerer Google dog verdens-markedet for søgemaskiner via sine aftaler med Samsung og Apple. De to kontrakter alene skal have en værdi af 20 milliarder dollars eller ca.    kroner….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Disse iPhones dropper Apple