Facebook uden reklamer koster 160 kr. pr. måned

Styr dine rullegardiner med stemmen

(Foto: Arpobot)

Det ”smarte” hjem bevæger sig længere og længere ud i alle hjørner af boligen, selvom de fleste fortsat kun udnytter mulighederne i fjernstyrede elpærer, termostater, dørlåse eller alarmer.

IKEA har tidligere vist, at app-fjernstyringen kan overtage rullegardiner for vinduerne.

I nogle tilfælde kan rullegardinerne sågar indeholde intelligens, så de automatisk åbner eller lukker efter udendørs lyset eller tidspunktet på dagen.

Arpobots nye Smart Shade er det mest alsidige motor-drevne rullegardin, jeg har set.

(Foto: Arpobot)

Det klarer sig nemlig helt uden hub undervejs og passer til de fleste kæde-drevne rullegardiner på markedet.

Arpobot er samtidig kompatibelt med den nye Matter fælles-standard for gadges til det smarte hjem. Det vil sige, at man kan fjernstyre de nye rullegardiner fra mange forskellige mobiltelefon apps fra f.eks. Apple, Google eller Amazon.

Tilmed lader Arpobot sig betjene ved hjælp af brugerens stemme og nogle nemme kommandoer til at åbne eller lukke rullegardinet.

Desuden kan man også kontrollere gardinets op- og nedture med håndbevægelser foran den lille kontrol-enhed, der placeres ved siden af vinduet.

Hele hemmeligheden ligger i den diskrete kontrol-boks, der forvandler gammeldags analog rullegardiner til en moderne digital af slagsen.

Kontrol-enheden rummer bl.a. en elektrisk motor, der trækker rullegardin-kæden op og ned. Den indeholder også et 4.000 mAh batteri, som kan tages ud til opladning.

Tilmed kan batteri-enheden fungere som powerbank, som man kan bruge til at fylde ny energi på sin mobiltelefon, øretelefoner eller smartwatch.

Praktisk, fordi vinduer med rullegardiner kan man have installeret i hele boligen, mens man kun har oplader stående i et enkelt rum.

(Foto: Arpobot)

Installationen af Arpobot Smart Shade skal kun tage få minutter. Det mest besværlige bliver nok at trække rullegardin-kæden med de små kugler gennem motor-enheden.

Arpobot forsøger i øjeblikket med storsucces at hente finansiering til en storproduktion af sin smarte rullegardin-motor. Det sker via Crowd Funding på iværksætter portalen Kickstarter.

Her er det ønskede beløb overtegnet seks gange, men interesserede kan fortsat forudbestille et eksemplar til en favørpris på 150 australske dollars eller ca. 700 danske kroner.

Ifølge Arpobot skal leveringen ske over hele verden i december. Måske det er en idé til julegave….

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Facebook uden reklamer koster 160 kr. pr. måned