Twitter åbner for podcasts

Parasollen er glad for sol

(Foto: Roberto Conte /CRA)

Når vi ser bort fra de seneste par dage, hvor regnen er væltet ned over Danmark, kunne mange af os have haft god brug for denne italienske opfindelse på vores sommerferie-

Der er tale om en strand-parasol med indbyggede solceller, som kan levere grøn og gratis energi nok til at holde f.eks. et mini-køleskab og en ventilator kørende eller fungere som oplader for smartphones, tablets, laptops og trådløse øretelefoner.

Ideen til den utraditionelle sommer-gadget kommer fra det store italienske ismærke Sammontana, der bad det berømte design-firma Carlo Ratti Associati (CRA) i Milano hjælpe med den praktiske udformning.

(Foto: Roberto Conte /CRA)

Resultatet er Parelio, der havde premiere på en design-udstilling i Milano sidste år. Siden er efterspørgslen eksploderet, og Sammontana overvejer nu seriøst at sætte en produktion i gang af den praktiske parasol.

Hvor parasoller normalt foldes nedad, sker det opad mod solen med Parelio. Det betyder naturligvis, at nyheden er ret stor og klodset.

Parelio er ikke noget, man bare lige tager med i rygsækken eller bilens bagagerum. Parasollen kræver lidt mere planlægning, men kan f.eks. også bruges i større antal i cafeer og parker – se foto.

(Foto: Roberto Conte /CRA)

Designerne fortæller, at man fandt inspiration i den japanske papirfolde-kunst origami og i de solcelle-paneler, som NASA sender op med sine rumskibe.

Parelio er 2,5 meter høj og har en diameter på 3,2 meter, når den er foldet ud. Det er pænt stort og med god plads nedenunder.

Ud over det rent solar-elektriske og køleskabet til drinks, klarer Parelio i øvrigt også parasollers vigtigste opgave – at levere skygge for solens stråler….

(Foto: Roberto Conte /CRA)

(Foto: Roberto Conte /CRA)

(Foto: Roberto Conte /CRA)

(Foto: Roberto Conte /CRA)

 

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Twitter åbner for podcasts