IKEA vil bruge AI til at indrette boliger

Apple vil sælge hjemme-robotter

(Foto: Andy Kelly / Unsplash)

Apple søger med lys og lygte efter den næste store ting at afsløre nu, hvor planerne for en egen elbil tilsyneladende er opgivet.

Apple har jo revolutionerende ting i bagagen som den første Macintosh, iPhone, iPad, Apple Watch eller Airpods øretelefoner. Derfor kræver det en del at vælte publikum med en nyhed.

Hvis man kan tro den sædvanligvis meget vel-informerede analytiker Mark Gurman fra Bloomberg, kan den næste store satsning fra Apples side være hjemme-robotter.

Dem findes der ganske vist masser af på markedet, men ingen af dem er blevet en storsællert i stil med de fleste andre Apple produkter.

Ifølge Gurman har Apple puslet med hjemme-robotter lige så længe som med elbiler. Sidstnævnte blev dog højere prioriteret indtil for nylig.

Nu er elbiler på retur, hvilket f.eks. ses tydeligt hos Tesla og VW, så portene ser ud til at være åbnet for en fremtidens iRobot.

Udviklingen er stadig på et indledende stadie, men Apples Home Devices Group skal allerede have prototyper af to forskellige robotter kørende:

Den ene kan følge sine brugere rundt i hjemmet eller på kontoret som en digital hund. Den anden er en bord-placeret robot, som kan dreje en skærm, så en bestemt bruger altid vil være i fokus. En detalje, der kan være praktisk i forbindelse med video-møder.

Modsat smartphones er robotter langt fra noget, som folk er nødt til at have som del af deres liv. Derfor et skeptikere inden for Apples mure bange for, at det kan blive svært at få det store publikum til at betale mange penge for en personlig robot.

På den anden side kan Apple formentlig gøre en hjemmerobot til et ”must” for millioner af mennesker:

Dels på grund af Apples gode navn og store loyale kundekreds. Dels fordi Apple har et velfungerende øko-system af gadges og systemer, hvor en robot nemt kan integreres….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

IKEA vil bruge AI til at indrette boliger