Raser rejsefeberen også hos dig?

Billigt og klogt alternativ til Apple og Samsung

(Foto: Amazfit)

Amazfit er bestemt ikke verdens mest kendte mærke inden for smartwatches. Heller ikke i Danmark, hvor Amazfits GTR og GTS ure har været solgt i flere år.

Det er lidt ærgerligt, for kinesiske Amazfit er et fint alternativ til Apple Watch og Samsungs Galaxy Watch. Bare meget billigere.

Seneste nyt fra Amazfit er Balance. Det er et ur i klassisk design, men med kunstig intelligens (AI) og andre spændende features gemt indenbords.

(Foto: Amazfit)

Amazfit bruger bl.a. AI til at overvåge sin brugers søvn-forløb meget nøje og efterfølgende lade sin sleep-assistent komme med gode råd på basis af maskinlæring og masser af erfaring.

Balance uret rummer også kunstigt intelligente chatbots, der kan genkende hele indtalte sætninger. Dem bruger man f.eks. til at stille en Zepp Aura wellness coach spørgsmål og få letforståelige svar retur.

AI er tillige en integreret i Amazfits Zepp fitness-coach. Ligesom sin wellness-kollega kan den indsamle brugerdata og levere en detaljeret rapport.

(Foto: Amazfit)

Den vil indeholde gode råd og en guide til at forbedre sit form og motion. Også her foregår rådgivningen ved hjælp af klart forståelige tekster eller tale på engelsk.

Alle disse smarte og intelligente tiltag kræver dog et abonnement. De første tre måneder er dog heldigvis gratis.

terende serier af smartwatches.

(Foto: Amazfit)

Det er f.eks. en ny BioTracker 5.0 – en optisk og biometrisk sensor med to LED-lamper og avanceret software til at styre den.

Ifølge Amazfit kan BioTracker opsamle data meget præcist og på den måde bedømme sin brugers mentale og fysiske tilstand.

Hver morgen kan uret således levere en ”readiness status”, der giver brugeren en idé om, hvor frisk og oplagt han eller hun vil være resten af dagen.

Det nye Bakance ur indeholder en avanceret sævnmpler, der bruger kunstig intelligens. (Foto: Amazfit)

 

Sammen med ”parat” angivelsen kan Amazfit Balance levere en ”body composition status”. Den fortæller om den aktuelle muskel-masse, krops-fedme procent, vand-niveau i musklerne, body mass index (BMI), forbrænding og stofskifte.

Det lyder som nogenlunde det samme, som Apple, Samsung og Garmin tilbyder i deres langt dyrere smartwatches.

Det nye Balance bruger Amazfits eget Zepp styresystem, men er langt hen ad vejen kompatibel med Apple og WearOS (Android).

Amazfit har dog også et stort udvalg af egne apps til f.eks. forskellige sportsgrene, ligesom man som standard kan vælge mellem over 200 digitale urskiver på den 1,5 tommer store AMOLED skærm.

Som standard kommer Balance med 2,2 GB lager, hvor man kan placere sin favorit-musik eller digitale landkort.

Det skulle sikre, at de fleste sagtens kan nøjes med at have uret på, uden at det hele tiden skal udveksle data med en smartphone.

Det indbyggede Zepp Pay vil også fungere i Danmark. (Foto: Amazfit)

Balance fungerer sammen med hele seks forskellige satellit systemer med GPS som det mest kendte og udbredte.

Med andre ord skulle det ikke være noget problem at finde rundt i hverken en øde jungle eller mellem høje skyskrabere i en storby.

Det indbyggede batteri skal kunne holde Balance kørende i 14 dage ved ”normalt” brug. Har man alle features tændt, skal der være kræfter til fem dage.

Balance uret indeholder en dobbelt og biometrisk sensor. (Foto: Amazfit)

 

Endelig skal nævnes, at Amazfit har sit eget trådløse betalings-system Zepp Pay, der er udviklet i samarbejde med Mastercard. Det skal fungere i alle 31 EU-lande inklusive Danmark.

Det nye Amazfit Balance vejer kun 35 gram og ligner alt andet end de store kryddere, som mange går rundt med på underarmen nu om dage.

Til sidst prisen  – og den er bestemt ikke vild. Nemlig 250 euro eller ca. 1.900 kroner….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Raser rejsefeberen også hos dig?