Gode tech-tricks til din rejse

Lille, let og sporty

(Foto; Amazfit)

På vores breddegrader er det kinesiske smartwatch mærke Amazfit mest kendt for sine super-hårdføre T-Rex ure, der sælges til halv pris af et meget mere sart Apple Watch.

Amazfit kan også mere elegant og endnu billigere. Det viser det helt nye  GTS 4 Mini, der tilmed er mindre end de fleste andre smartwatches, uden at det går ud antallet af features og funktioner.

Amazfit GTS 4 Mini måler således kun 41,8 gange 36,6 gange 9,1 millimeter. Vægten er bare 19 gram alene og 31 gram inclusive urremmen af silikone.

Urremmens materiale mere end antyder, at Amazfit gerne vil sælge GTS 4 Mini til sporty kvinder og piger, der ikke bryder sig om at have en stor maskulin krydder på armen.

(Foto; Amazfit)

Det lille smartur kan måle og levere data til 126 forskellige sportsarter, hvoraf de syv kan genkendes automatisk på urbærerens bevægelser.

Sportsarterne er f.eks. løb og jogging, cykling af forskellige slags, svømning, vandreture, dans, kampsport og selv stille-siddende spil som skak, dam og sudoku.

En Virtual Pacer funktion gør det muligt at konkurrere med tidligere præstationer og tider eller for den sags skyld andres rekorder, såfremt de bruger samme app på deres mobiltelefon.

For at holde vægt og prisen nede bygger Amazfit urkassen af aluminium og plastik. Samtidig fylder den 1,65 tommer store AMOLED touch-skærm 70 procent af hele uret.

(Foto; Amazfit)

Displayet buer i alle fire hjørner og kan vise 336 gange 384 punkter. Glasset har fået en omgang anti-fingeraftryks-lak, så det ikke bliver så hurtigt fedtet.

På bagsiden sidder  Amazfits egen BioTracker 3.0 optiske sensor, der kan overvåge hjerterytme, stress niveau og blodiltning (SpO2) på samme tid. Et enkelt tryk på skærmen vil få alle aktuelle værdier vist efter 45 sekunder.

Skulle der vise sig unormale sundheds-data, vil uret ikke kun slå alarm til brugeren med det samme. Det vil også vise forskellige stress-reducerende og beroligende åndedræts-øvelser.

Derudover kan Amazfit GTS 4 Mini vise kvindernes menstruations-cyklusser og overvåge bærerens søvnrytme inklusive REM.

Endelig kan det nye smartwatch køre i 15 dage på en opladning ved ”normal” og alsidig anvendelse. I standby øges køretiden til 45 dage.

GTS 4 Mini kan tåle at komme med i vandet ned til 50 meters dybde. Der er 10 apps til standard funktioner som f.eks. musik og navigation, der foregår via GPS eller fire andre satellit systemer.

Tale til sit Amazfit og give mundtlige ordrer kan man naturligvis også. Det foregår dog hverken med Google Assistent eller Apple Siri som på de fleste andre smartwatches, men via Amazons Alexa og en indbygget mikrofon til f.eks håndfri telefoni.

Og så var der jo lige det med den lave pris. I USA er GTS 4 Mini lige kommet på markedet til 120 dollars eller knap 900 kroner. Jeg har endnu ikke set uret annonceret i danske butikker. Det fås i øvrigt i sort, pink, blåt og hvidt….

 

 

 

https://newatlas.com/wearables/amazfit-gts-4-mini-smartwatch/

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gode tech-tricks til din rejse