Elbiler behøver da ikke være kedelige

LG’s nye assistent tøffer rundt på to hjul

(Foto: LG)

Personlige assistenter med kunstig intelligens – Apple Siri, Amazon Alexa eller Google Assistent – er ret så stationære.

De sidder f.eks. i trådløse højttalere eller moderne tv-skærme, men bliver dog noget mere moderne i en smartphone.

Den sydkoreanske tv-gigant LG mener slet ikke, at det er nok.

LG har derfor udviklet en sød lille robot på to hjul, der kan tøffe rundt og overvågne ens bolig, når man ikke er hjemme.

Den kan dog også fungere som en ”smart” højttaler. Den reagerer op stemme-kommandoer og svarer på spørgsmål via sin internet forbindelse – f.eks. om vejrudsigten.

LG nyheden ligner lidt en mini-udgave af en Segway ellert med hovedtelefoner på:

(Foto: LG)

Den har en elmotor ved hvert hjul og navigerer rundt ved hjælp af kameraer, afstands-sensorer og kunstig intelligens (AI), så den hurtigt lærer alle hjørner af ens bolig eller kontor at kende.

Indendørs sidder Qualcomms RB5 elektronik til robotter. Den sikrer bl.a, at nyheden kan genkende sine menneskers ansigter og stemmer, husets kæledyr og vigtige ting, der står på gulvet i dens lille herredømme.

Indbyggede sensorer kan også overvåge boligens klima med temperatur, fugtighed, røg og luftkvalitet.

Ændrer en af disse ting sig markant, kan robotten slå alarm til brugerens mobiltelefon, eller den kan helt automatisk justere klimaet til normalt niveau igen.

LG’s robot er nemlig kompatibel med markedets populære ”smart home” systemer og kan via Wi-Fi regulere f.eks. termostater, radiatorer, luftfugtere og air condition.

Robottens ejer kan også sætte nyheden til at patruljere boligen, mens han eller hun ikke er hjemme:

(Foto: LG)

Undervejs kan robotten holde øje med husets kæledyr og eventuelle forsøg på indbrud. I den forbindelse tjekker robottens kamera f.eks, om vinduer er lukket eller lys, der er tændt.

I sidstnævnte tilfælde forbinder robotten sig trådløst med den nærmeste smarte vægkontakt, så lampen kan slukkes et øjeblik efter.

Når ejeren så kommer hjem, bliver vedkommende modtaget, som om robotten var en glad lille hund. Den modtagelse skal man nok lige vænne sig til:

Robotten analyserer nemlig sit menneskes ansigts-udtryk og stemmeføring. Derefter justerer den belysning og baggrunds-musik, der passer bedst til humøret.

Endelig skal jeg huske at fortælle, at robotten kan forstå normale stemmer og sætninger.

Den har sin egen syntetiske stemme med højttaler, så den kan føre en samtale med ejeren om f.eks. nyheder, vejrudsigter og daglige ting, der skal huskes.

Når jeg hele tiden skriver “robot” i denne artikel, skyldes det, at LG endnu ikke har givet sin nye gadget et let-genkendeligt navn. Det nærmeste er ”LG’s smart home AI agent.”

Pris og leveringstidspunkt er heller ikke offentliggjort. Kun, at robotten får officiel verdenspremiere på den store CES 2024 udstilling i Las Vegas i uge to af januar….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Elbiler behøver da ikke være kedelige